< div id=”header ”>< / div>

onsdag 27 september 2023

Socialnämnden i Varberg borde varit delad


Det borde funnits en äldrenämnd i Varberg men nämndorganisationskommitten som satt kom inte fram till detta utan trodde att  socialnämnden kunde klara dessa frågor på ett bra sätt.

Socialnämnden har under flera år haft en jobbig situation att klara sin tilldelade budget och varje större åtgärd har lett till protester eller politiska motsättningar.Det vanliga är att förslagen har en utredning bakom sig och det finns bred enighet sedan att vidta åtgärden.

Socialnämnden är också en nämnd där lagar och regler styr och med mycket delegation till chefstjänstemän att forma verksamheten ihop med medarbetare.

Politiker i nämnden känns tandlösa och lösningen blir oftast att det behövs mer pengar och medel än att det görs större förändringar i verksamheten son fungerar.

Varbergs socialnämnd känns som ett getingbo även om det tillsattes en ekvilibristisk ordförande med talets gåva vid årskiftet känns inte nämnden trygg.

Det började med Fogdevägen i Tvååker där det nya styret fattade ett annat beslut än det som var taget. 

Det har fortsatt med ett Undersköterskeuppror som förgiftat stämning och verksamheter. 

Varbergsalliansen letar lösningar men har ingen qvick fix hur de tänkt sig utan låter tjänstemännen och Kommunal komma fram till något de är överens om med fortsatt missnöje hos undersköterskorna.

Som politiker i Varbergsalliansen kan jag vara nöjd med mina uppdrag och byggnadsnämnden samt Varbergs fastighets bolaget.

Men ser med oro vad som händer i socialnämnden i Varberg och varför inte äldrefrågorna fick en egen nämnd med engagerade politiker när den nya mandatperioden sjösattes.

1 kommentar:

Anonym sa...

I ett växande Varberg så tror jag att du förr eller senare får rätt.
För oss är äldrefrågorna prioriterade.
Vi får se när det faller in på ett naturligt sätt med en uppdelning