< div id=”header ”>< / div>

tisdag 2 maj 2023

Kängan som överraskade partierna första maj i Varberg


Plötsligt ser jag ett allt större tåg organisera sig första maj borta vid Varberg Direkt. De har som mål att avsluta vid fontänen vid Varbergs torg. 

De kallar sig Undersköterskeupproret något helt nytt första maj som annars brukar domineras av politiska partier till vänster. De är förbannade de som ska gå med på mycket men nu jävlar ska det tågas.

De blir fler och fler i den längsta kollonen denna dag ja större än samtliga partier denna dag i Varberg som hamnar helt i skuggan av detta tåg.

Attraktiv arbetsgivare Fuck U står det på en skylt inte minst att många undersköterskor lämnat sina jobb i Varberg och nu har många fått nog. Partierna lyssnar inte och facket Kommunal brukar väl gå med i sossarnas tåg. 

Jag ser det som ett totalt misslyckande att partier som S och V inte lyckats samla denna skara till sina demonstrationer utan att de organiserat sitt eget tåg. 

För första gången har ett partipolitiskt obundet tåg lyckats bli större än S demonstration i Varberg klart uppbackat av det nya partiet 24:7 vars fullmäktigeledamöter jag såg i tåget.

1 kommentar:

johanna flack sa...

Hej, jag vill bara förtydliga att inte bara 24:7 deltog utan Kommunisterna, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna deltog även dom som stöd. Kommunal deltog även i vårt tåg som stöd.sen är vi partipolitiskt oberoende och hade önskat att även den borgerliga sidan hade visat sitt stöd. Tyvärr har dom lyst med sin frånvaro när det gäller vårat uppror, så hoppas på en förändring där. Mvh Johanna Flack/ Grundare av Undersköterskeupproret.