< div id=”header ”>< / div>

måndag 17 april 2023

Regeringen får igenom sin budget och Varbergsalliansen har toppenläge


 Det är mycket som händer nu. Regeringen med stöd av SD lägger en vårbudget som kommer att gå igenom. Fokus läggs på inflationsbekämpningen och utsatta grupper främst hushåll som har det tuffast..

I Varberg är det samma underlag som regeringen som lokalt ska processa budgeten och här är vi framme vid årsredovisning 2022 och delårsrapporter. 

Vi är också inne i en lågkonjunktur så gäller att ha tungan rätt i mun vad som ska prioriteras. Vad som lovades vid valstugorna känns en smula uttjatat då vi har ett nytt styre både i regeringen och på den lokala nivån.

Efter fyra månader som återanvänd politiker håller jag på att hitta mina former och trivs bra i hetluften. Glad att slippa tjabblet i kommunfullmäktige där jag bara är åskådare och registrerar vad som sägs.

Önskvärt hade varit om oppositionen kunde vara mer samlad än att anfalla SD som håller ställningarna här. 24:7 verkar vara emot det mesta, V är vaga och S leker stenhård opposition men verkar mest gnälla här. C har svårt att hitta sin position som styrt i Varberg sedan 1998. 

Fortsättning följer.

1 kommentar:

Anonym sa...

give them hell Pierre...😊