< div id=”header ”>< / div>

onsdag 23 augusti 2017

Boende handlar inte bara om yta och area utan vilken inkomst du har och familjetyp du är !

Här rivs två äldre hus för att byggas 40 nya bostadsrätter i Varberg (Malmgatan)

Nej det kommer aldrig att byggas BILLIGA HYRESRÄTTER. Det kommer alltid att löna sig att bygga bostadsrätter framför hyresrätter.

Hyreslägenhet var ju till för dem som ville använda pengar till ANNAT förr men IDAG är boendekostnaden sannolikt varje normal hushålls största kostnad. I äldre bestånd hyreslägenheter kan det finnas TILLVAL dvs man själv bestämmer viss underhållsstandard en fördel sedan om man vill använda lägenheten som BYTE. I motsvarande fall ex bostadsrätter lönar det sig dåligt att inte underhålla lägenheten om man vill sälja den vid tillfälle.

I många boende finns familjer med vuxna barn som söker lägenheter men får bo hemma då det är kötider eller krävs kapital för att kunna flytta hemifrån som det heter. Skulle så bli fallet får ju också någon byta ner sig för annars blir lägenheten för stor.

Själv bodde jag "hemma" som det heter när jag var 18 år och folk undrade då på min arbetsplats när jag skulle flytta hemifrån hur skulle jag då kunna ta hem tjejer? Det här med grupptryck, krav och att kunna ha något eget eller bida sin tid kan vara svårt för många.

Samma gäller om "ensamma mamma söker" som har tonåringar och det kommer in en KARL i huset hur ska det organiseras? Mamman får bidragen och KARLEN har inte med barnen att göra bäddat för konflikter OM han skulle flytta in. Viktigast i detta sammanhanget lär vara att mamman inte låter KARLEN flytta in utan vara SÄRBO istället för SAMBO för i sistnämnda fallet kan det bli komplikationer.

När boende diskuteras ser man först och främst till hur situationen ser ut i förhållandet till betalningsförmåga och vad som efterfrågas sedan är det upp till de boende att ha vilka familjebildningar som helst.

Men för den som HAR BOSTAD i vilken form som helst gäller det ALLTID att ha en PLAN B en frsmförhållning och har man inte det lär det både svårt och krångligt. Jag bor ju i ett hus med enbart "sociala kontrakt" och mer eller mindre människor som haft problem annars skulle de inte begåvats med "sociala kontrakt".

Det finns ju många som tar exklusiva lösningar att flytta ihop alldeles för snabbt och då ska lägenheter sägas upp. Är inte jobben och inkomsterna stabila kan det bli problematiskt i en kommande situation OM det ör på ena partens villkor. Att flytta in till någon är inte att rekommendera men är man ihop så bör man också FLYTTA IHOP till något GEMENSAMT.

Ur Cornucopias blogg

"Hur man än vrider på de ska det vara dyrare att hyra en bostad än att äga. Man slipper kontantinsatser annat än möjligen 1 - 3 månaders deponerad hyra. Den ekonomiska risken är i princip noll. Man slipper ansvar för underhåll, även om kostnaden för detta är inbakad i hyran. Även om en bostadsrättsägare skulle inkludera underhållskostnaden i sin boendekalkyl, ska bostadsrätten vara billigare, även vid korrekta avsättningar och amorteringar hos föreningen"

Inga kommentarer: