< div id=”header ”>< / div>

fredag 28 december 2012

Fler heltid ger fler sysselsatta till tomteverkstaden!


Om staten minska sina åtaganden och större ansvar läggs på individer kan en orimlig situation uppstå som att några personer fastnar kommunernas godtycklighet i meningslösa sysselsättningsprogram. Facken driver heltidstjänster för de som redan har jobb medan andra lämnas helt utanför.

Ska numera behoven inom barnomsorg, vården och skolan fyllas av specialister? Däremellan finns ingenting och till slut hamnar man hos föräldrar, patienter och elever att göra valen. De som blir över hamnar i "tomteverkstäder" eller annan sysselsättningsterapi i ett godtyckets marknad.

Läser Freddy Jensens insändare om att staten belastar kommunerna med arbetslösa som skulle kunna användas i den ordinarie verksamheten. Nu är det så att kommunen separat tillsammans med fackliga organisationer inte tar hänsyn till "restupplagor" av arbetslösa utan istället driver man krav på heltidstjänster och några måste väl bli över då.

I någon reaktion läste jag om möjligheten för den ordinarie anställde att bli "pool" någon annanstans i organisationen för att därmed uppnå heltid. Således uppfylls kvoten för de som redan har jobb att bli ännu mer anställda och restupplagan hamnar i ingemanslandet och fast det finns utbildning hamnar vederbörande i "tomteverkstaden" med uppmaningen att din chans kommer bara du inväntar rätt tillfälle. För många uppstår inte tillfället då andra pockar på med aktuellare utbildning och som dessutom är yngre och fräschare.

1 kommentar:

jeanette sa...

Ja du, det är så här det är och värre lär det bli.
Hoppas bara de får bort FAS 3...!