< div id=”header ”>< / div>

torsdag 20 oktober 2011

Media,journalistik och gräsrötterna!

Hur mycket har detta med vad Aftonbladets chefredaktör Jan Helin sagt med väljarraset i Novus att göra. Även om skandaler har kortvarighet så är det intressant så är det extra intressant att lyssna på "Jakten på Juholt" när drevet drog igång. Inte minst då Håkan Juholt åker land och rike kring att förklara SIN version och be alla om ursäkt. Det kan inte vara lätt att befinna sig på gräsrotsnivå just nu inom S. Många gånger har jag lyssnat på STUDIO ETT i radion och då makthavare uteblir men Håkan Juholt ställde upp direkt i P4 extra när det var som hetast. Dags att granska hur media fungerar som propagandakanaler eller som drevhundar.

Frågan är också hur makthavare ter sig vid folkligt motstånd där regler synes klara men ändå oklara. Mycket av lagar,regler och bestämmelser ska ju tolkas av någon annan och byggas på ett rättssamhälle. En folkstorm pekar i en riktning och då är det lätt för mediadrevet att spinna på utan källgranskning eller vad det banar hän. Ansvariga personer ska träda fram i vått och torrt utan att underlag är glasklara att bekräfta eller dementera något. Personer TYCKER väldigt mycket som lyssnar och har en ÅSIKT men någon måste ändå ta ANSVAR. Frågan hamnar ändå till slut hos nån som är POLITIKER och de har ett helvete nu oavsett politiskt parti då jag tror det folkliga förtroendet att tilhöra en folkrörelse håller på att undergrävas i det här landet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det borde verkligen räcka med "Jurholt kan ha dabbat sig "... sen låta utredningar ha sin gång. De e ju för fan häxjakt mot självmordet att utsätta människor för sån förföljelse. Oavsett vad som gjorts eller ej. Medeltid, påminner om Monthy Phytons Häxjakt, där folket står och säger va som helst för att drevet skall gå i rätt riktning. Nej fy fan, Lägg av media, folk och politiker. Ni är fan som små barn som ger varandra skulden för en trasig fönsteruta. ANDERS FRIDH