< div id=”header ”>< / div>

onsdag 28 juli 2010

Valet kan forma ohelig allians lokalt


Alliansen fortsätter att oroa de rödgröna med att bita sig fast i ett övertag i senaste SKOP och dessutom med SD vippande på 4 %-spärren.. SD är redan en realitet en del kommuner i bl.a. Halland och Skåne där de dessutom sitter i regionen större än miljöpartiet.

Jag personligen har i pappersmedia uttalat att jag inte kommer att medverka till en maktposition för SD. Det oberoende av vad som händer i riksdagsvalet. Då det redan finns en fempartiallians i vår region Halland liknande den i Skåne.så behöver det behöver inte vara något problem här. På lokal nivå .har vi inte bara SD representerade idag utan också SPI på en del ställen. Därför bör lyhördheten att antingen forma en starkare rödgrön minoritet eller samverka med alliansen vara ett förstahandsalternativ för miljöpartiet .
 Jag ställer mig skeptisk till blocköverskridande styren som bas utifrån dagens läge men vill nå överenskommelser som omfattar partier över båda blocken. Det som bäst gagnar kommunen med så mycket grönt inslag som möjligt.
I Marks kommun regerar S och V i minoritet med Markbygdspartiet som vågmästare och i Landskrona finns ett minoritetsstyre med miljöpartiet, folkpartiet och moderaterna så allting är möjligt under ytan.

Expressen här, DN här Aftonbladet här

2 kommentarer:

Anonym sa...

Risken med dessa "oheliga" allianser är klart att de där vill se tydlig politik och därför röster höger eller vänster, kommer att straffa politiker på sikt om man på snäva grundar frångår väljarnas mandat.
Oavsett hur illa olika folkvalda tycker om SD, är det i slutändan väljarna där styr och inte enskilda politiker, sådana röstas jo bort om de inte sköter sig.
Man lämnas kvar med det intrycket att det bara finns två alternativ, de sju riksdagspartier mot SD och vem tror du vinner på den frågan?

bloggare på icedaniel.se sa...

Risken är att väljarna få svårt att se skillnaden mellan vänster och höger i politiken om sådana allianser bildas. SD vinner på det till nästa val då de kan vävda att de är det enda oppositionspartiet.