< div id=”header ”>< / div>

onsdag 23 september 2009

Ny ishall i Varberg?

I Varberg har planering av en ny ishall i centralorten diskuterats sedan jag debuterade i Varbergs kommunfullmäktige 1988. Det var 21 år sedan och debatteras fortfarande intensivt mellan de politiska partierna i Varberg.

Falkenberg höjde skatten med 80 öre och det var en fempartiallians utan miljöpartiet som gjorde det för att bl.a. bygga en ishall. I Varberg gjorde man inte det utan prioriterade enligt miljöpartiet och centern en om- och nybyggnad av stadsbiblioteket istället då INGEN vill höja skatten.

Nu är det rallarsvingar mellan socialdemokraterna och moderaterna vems felet är och centern som har ordförandeposten i kultur- och fritidsnämnden börjar få kalla fötter. Kanske bäst att bygga en ishall ändå nu när friska pengar lagts fram till kommunerna: ettårspengar.

Miljöpartiet har aldrig lovat mer än vi kan hålla i Varberg och kanske förlorat populistiska röster på det, men när de stora partier kivas fram till kommunfullmäktige kan vi bara titta på.

Nu återstår det att se om de löser ett problem som varat i 21 år: En ny ishall i Varberg nu när grannkommunen fått en sådan fin ny. Gräset är alltid grönare på andra sidan tomten sägs det, men det bör nog gälla ishockeyrinkar också som naturligtvis ska finnas i den egna kommunen trots att vi har pendlare till Falkenberg som betalar skatt i Varberg.

Inga kommentarer: