< div id=”header ”>< / div>

måndag 9 oktober 2017

Partiledardebatter inget för Miljöpartiet om de inte kan presentera nya fräscha språkrör som kan sitt ämne !

Partiledardebatt som var utformad ungefär som alla andra nonsenstävlingar på tv nu för tiden. Det gäller att hitta "poäng" på motståndarna och manövrera ut dem.

I min egen poängsättning där jag utgår från FAKTA var det rödgröna laget mer sammansvetsat än alliansens lag. Billiga poäng försökte de flesta hitta hos Jimmie Åkesson för honom vill ju ingen samarbeta med. Lite trassligheter internt i SD trasslar till det men tycker han ändå gjorde en hyfsad insats. Utan honom blir det svårt att fälla Stefan Löfven.

Av de enskilda partiledarna var naturligtvis alla nyfikna på Ulf Kristersson som gjorde en strålande debut. I detta läget knockade han det AKB presterat tidigare. På motsatta sidan är numera Gustav Fridolin ett sänke för Miljöpartiet trots ministerpost överträffades han t.o.m. av den utanför riksdagen sittande partiledaren Ebba Busch-Thor. Då var ändå klimatet uppe i en av duellerna något Miljöpartiet klagat på tidigare.

Nästa gång borde Miljöpartiet nog på att se till att tajma rätt språkrör: Skolan var inte klimastminister Isabella Lövins favoritämne och klimat tycks inte passa skolminister Gustav "kolbiten" Fridolin heller. Men nästa gång det är partiledardebatt kanske det handlar om att överleva i riksdagen snarare än regeringen då kanske MP hunnit byta språkrör för så här kan inte Miljöpartiet fortsätta.


Inga kommentarer: