< div id=”header ”>< / div>

lördag 23 september 2017

Kors i taket - SD i Varberg fick igenom en motion om motioner?

(Andreas Feymark glad gruppledare i SD Varberg)

Bra motion om att följa upp motioner bifallna av kommunfullmäktige från Sverigedemokraterna i Varberg att följa upp de motioner som fått bifall

Kommunfullmäktige BIFÖLL motionen om motioner och ska nu ha en årlig rapportering huruvida motioner verkställts eller inte och vad som händer. Många kanske ser det som en självklarhet att har en motion gått igenom så händer det saker.

Den som tror att SD får AVSLAG på alla sina motioner för de kommer från Sverigedemokraterna fick alltså helt fel denna gången.

Sedan har vi typen av motioner som får direkt avslag men ändå kan anses positivt bifallna: Det är när exempelvis förvaltningar eller nämnder redan jobbar med en sak och är under genomförande eller när motionen genererar att ta hit någon som kan föreläsa i en specifik fråga som motionen behandlar.

Det finns något underlig överenskommelse inom MAJORITETEN : MP och Alliansen i Varberg att bara oppositionen ska lägga motioner. Bara det är en anledning till att jag lämnade Miljöpartiet.

Vad händer nästa mandatperiod när inte MP och KD finns med i kommunfullmäktige och de inte lagt några motioner? Många av de motioner jag la under FÖRRA mandatperioden har behandlats denna mandatperioden.

Inga kommentarer: