< div id=”header ”>< / div>

fredag 29 september 2017

Har SD i Halland kontroll över läget?


Läser ledaren om vad HN kallar SD:s haveri i Halland.

För att bena ut det riktigt ordentligt har SD något de kallar för "kommunikationsplan" som ingen utomstående förstår sig på. Det betyder att om någon fallit i onåd och föremål för intern utredning har ingen fått reda på vad som händer med exempelvis Susanne Larsen som ändå fungerat som distriktsordföranden i mångt och mycket en förtroendepost där någon ska ha högsta förtroendet för att få.

Oavsett när det blev känt att hon av "personliga skäl" hoppade av posten är det märkligt att inte partiet kallar till EXTRA ÅRSMÖTE och besätter posten då den blir vakant. Det är ett stort minus oavsett vad som sedan händer i personärendet.

Hur partiet handlägger sina medlemsärenden har jag inte med att göra den bedömningen får SD avgöra själva
. Jag vet att de har stenhård granskning vad gäller de som ska stå på eventuella listor att det ska finnas utdrag från krimalregegister och kreditupplysningar. Detta för att slippa ev "lik i lasten" när de sedan blir klara med listorna.

Vi ska komma ihåg att utbudet inför 2014:års val var inte så där överväldigade och inte heller internkontrollen vilka kandidater som besätter platser och står på listor. Inför valet 2018 sägs det skett en uppryckning och det är väl bra att SD får ordning i leden.

Vad gäller den politiska delen återstår en del vad SD står i olika frågor och vilka ställningstaganden de har. Men med större representation och mer insyn ges också ett större ansvar. Ju fler frågor där någon SD inte reservat sig, voterat eller blundat ger utrymme för kritik. Vad gick de nu med på? Har de blivit som alla andra partier sover på möten och sitter för arvodets skull?

Jag kan heller inget om hur SD förankrar sina ställningstaganden eller om de har arbetsgrupper för att lägga program som täcker hela fältet. Som ett parti som aspirerar att tillhöra de största kräver JAG iaf att de har kristallklara svar i regionen (Halland) där sjukvården är en av de stora frågorna samt regiontrafiken där jag ser ett gemensamt seniorkort med förmånliga resor för pensionärer.

Sedan vad gäller partierna ska naturligtvis SAMTLIGA partier granskas före valet inte bara SD. Men jag tror inte HN:s ledare Maria Haldesten kommer att skriva om centerns tillkortakommanden men då får väl jag göra det. Dessutom gratis.
Skicka en kommentar