< div id=”header ”>< / div>

fredag 27 januari 2017

S är inte intresserat att ta makten i Varberg man har den redan !


Är S i Varberg verkligen intresserad av att ta över styret i Varberg?

Dels lyckas ju faktiskt S övertyga majoriteten i många av de frågor de driver. De ligger bara steget före.

Men om S ska ta över får de ordförandeposter och får faktiskt snällt säga vilka är det som mister sina ordförandeposter. När S styrde 1994-1998 i Varberg gick det snällt till väga. S hade alla ordförandeposterna (utom en som skänktes bort) med sina 26 mandat. Idag har S 20 mandat och med dagens opinionssiffror skulle det inte bli fler.

Teoretiskt är det inte ens läge att det skulle bli maktväxling nästa val då endast V av de rödgröna partierna går fram i opinionen och MP sitter nöjt med Alliansen och styr i Varberg.

1994 gick SAMTLIGA rödgröna partier framåt och det var lätt att bilda ny majoritet i Varberg då. För övrigt enda och sista gången S, V och MP bildat majoritet i Varberg.

S bytte kommunråd 2002 men har aldrig fått vara "högsta hönset". När ett kommunråd som Jana Nilsson både kallar sig opposition och ansvarstagare är det kluvet. Opposition är man då det passar och ansvar tar man när det är frågor S driver och vill ha genomfört och verkställt.

Nu är det absolut ingen spricka i fempartialliansen i Varberg och oppositionen förutom SD känns ganska slätstruken. Jag har en uppfattning att S gillar läget ganska bra också utom om SD blir för stora. Det skulle de inte gilla.

Inga kommentarer: