< div id=”header ”>< / div>

lördag 14 januari 2017

Informell träff med miljöpartister i Arboga väcker medialt intresse !

Missnöjda miljöpartister träffas i Arboga.

"På mötet ska det före detta språkröret Birger Schlaug föreläsa om grön ideologi och förhoppningen är enligt arrangören Sibylla Jämting att mötet ska enas om motioner i grön riktning till Miljöpartiets kongress i slutet av maj. Partiledningen för Miljöpartiet är inte inbjuden.

– Jag har inga synpunkter på att medlemmar och sympatisörer till Miljöpartiet träffas, säger partisekreteraren Amanda Lind"

Att miljöpartister träffas är inget nytt. Snarare att de OFTARE träffar andra politiker än miljöpartister är kanske det VANLIGA umgänget för miljöpartister idag inte mig undantaget. (Förresten jag har gått ur partiet)

Denna gången är det inte MP som anordnar träffen utan på PRIVAT initativ. Ja så gjorce väl MP också i början innan partiet var bildat. Det var genom eldsjälar och dragplåster som partiet uppstod med främst dragplåstret Per Gahrton som eldsjälen bakom hela projektet.

Det är INTE frågan partisplittring eller att bilda en grupp i gruppen. Men uppenbarligen är det bara 40 stycken utvalda som ska träffas. Att 40 stycken utvalda träffas är inget konstigt men i detta fallet självutvalda.

På något sätt har MP blivit ett parti med valda som fungerar på samma sätt. De valda träffas men vill inte ha för mycket insyn vad som avhandlas. Det skulle då se märkligt ut om det kommer folk som tycker något annat än "inbördes beundran".

Det intressanta med Arboga-träffen är att den väcker större medial uppmärksamhet än Miljöpartiets regionaträff i Åkulla utanför Varberg. Men det är väl trevligt att träffas eller hur?

Inga kommentarer: