< div id=”header ”>< / div>

tisdag 3 maj 2016

Partiterapeuten Maria Wetterstrand ger sin åsikt om krisen i MP !Maria Wetterstrand bryter tystnaden hon gillar inte flockbeteende och vill kunna diskutera flera frågor i taget. Samt har agerat "partiterapeut" nu när det stormat kring Miljöpartiet.

Inte minst saknar hon det här i partiet att väcka känslor.

"– Jag tror det är ganska få människor som kan nämna något som den här regeringen har genomfört förutom det som rör asyl och flyktingpolitiken."

Jag tror många miljöpartister varit fullt upp med att försvara asyl- och flyktingpolitiken. Dels den som Miljöpartiet gick fram med i valet och dels den 180-gradia svängning som t.o.m. applåderas av SD att det inte funnits TID med något annat.

Dels så är det väl så att Miljöpartiet i nuvarande maktpositioner med MAKTEN överallt ska ta ställning och relatera till alla samhällsfrågor på gott och ont. Det finns allt ifrån kulturkrockar till A och Ö i partiprogram, majoritetsuppgörelser, valmanifest och hur språkrören gör sig i tv.

Jag har tidigare kritiserat Miljöpartiet i Halland för sin ganska slätstrukna fb-sida och måste säga att det gjorts en enorm uppryckning det sista för att kommunicera ut möten och var man står. Då är det ändå inte valrörelse inte dåligt.

Detsamma gäller Miljöpartiet i Varberg som haft en slät uppdatering första kvartalet men gör försök med att synas mera nu.

Frågan är också om Miljöpartiet är ett mediaparti som ska diskutera allt via media och allt som kommer upp där på möten? Vem sätter agendan? I Varberg har MP total koncentration kring allianssamarbetet och det är osäkert idag vad som sker mera.

Men precis som det diskuteras fritt nu på riksnivån så är allt ifrågasättande av rådande tillstånd för MP Varberg bannlyst då alliansöverenskommelsen lokalt överskuggar de aktiva i partiet.

Inga kommentarer: