< div id=”header ”>< / div>

tisdag 3 maj 2016

Mindre trovärdighet hos språkrören och nedtoning av miljöfrågorna sänker Miljöpartiet !En av Miljöpartiets grundare och första "språkrör" Ralph Monö i det då ledarlösa partiet som grundades tidigt 80-tal är kritisk mot fokuseringen vid språkrören och makten och att miljöfrågorna kommit bort.

Åsa Romson försvarar sig skickligt och de framgåmgar som genomförts i regeringen men det är mer henne som person som stått i media inte sakpolitiken.

Klimat och miljöfrågorna har tonats ner av Miljöpartiet och traditionell politik dominerat. Det har intevarit intressant att driva något som inte intresserar väljarna eller inte minst belastat deras plånbok.

SD att samtliga inte ville ha något samarbete med dem möjliggjorde att Miljöpartiet lätt kunde komma i maktposition inte bara i en minoritetsregering utan också på samtliga nivåer.

Miljöpartiet har fått en insyn i maktens organ som de aldrig haft tidigare men dessvärre har svårt att skilja på maktpolitik som var dess ideologi finns någonstans.

Många undrar var smärtgränsen går när det gäller kompromisser om det har med inte bara fler hel- och deltidspolitiker hos miljöpartiet utan också egna anställda med försörjning inom miljöpartiet.

Om vi ser till förtroende för språkrören rosar de inte martknaden just nu. Detsaammagäller miljöpartiets grundfråga miljön.

Sedan låter jag det vara osagt om regerinsamverkan eller inte men blev skolfrågorna ett lyft när Gustav Fridolin ville göra sig till ny Jan Björklund? Eller blev Åsa Romson trovärdig i flyktingpolitiken när det svängdes 180 grader?

Inga kommentarer: