< div id=”header ”>< / div>

tisdag 10 maj 2016

Miljöpartiets EGET bildval AVGJORDE SPRÅKRÖRSFRÅGAN !

Försöker MP lösa sin kris med "bondeoffer" och politisk kosmetika skriver Per Gahrton i ett inlägg på Svt opinion? Även tidigare språkrör i Miljöpartiet som Birger Schlaug och Eva Goës är skarpt kritiska varför en får gå när båda är ansvariga.

Själv är min bedömning av sakfrågan att BÅDA är GEMENSAMT ansvariga för den kris som uppstått och de kan båda välja att STANNA eller båda välja att GÅ. Valbredningen har fått uppfattningen att en stannar och en går och handlar därefter.

Valberedningen har efter sondering sett att det finns en STARK utmanare till Åsa Romson som varit beredd att axla manteln. Isabella Lövin. På den manliga sidan finns en motkandidat som har ett starkare stöd en annan något mindre. BÅDA väljer att passa och inte utmana Gustav Fridolin.

På så vis har kongressen om man så vill att ta ställning till ett icke-val då damen offrades medan kungen sitter kvar stukad men ändå.

När sedan frågan om att språkrörsposten dessutom är kopplad till ministerposterna kommer frågan i annan dager. Antagligen är det detta faktum som gör att Gustav Fridolin väljer att bita sig kvar. Ingen kan direkt påstå att även om han lyft in skolfrågorna i Miljöpartiets centrumfåra har han inte lyckats göra skolan till en speciell hit att rösta på just miljöpartiet.

Miljöfrågorna är lite känsligare med: Här MÅSTE Miljöpartiet visa upp framsteg och har också gjort det: Åsa Romson skriver i sista stund stund de framsteg som gjorts men vad hjälpte det och vi måste brömma henne för de framsteg som gjorts med bildande av klimatnätverk och Parisavtalet om klimat. Men är ett språkrör mest förknippat med grodor och att prata om andra frågor försvinner detta i bruset.

Kolla bildvalet nedan och se vad de säger: MÄNNEN framstår som de som fixar. Per Bolund bara en vecka som bostadsminister. Fridolin (ja det finns flera KVINNLIGA S-ministrar som bör ha del i detta också) och naturvården UTAN ÅSA ROMSON.

Inga kommentarer: