< div id=”header ”>< / div>

måndag 2 maj 2016

Kommunisterna i Varberg delade ut rejäla råsopor till lokala politiker första maj !

Jag passerade Kommunisterna i Varbergs första maj-möte på väg till annat möte och tänkte göra en grej av detta.

De har jobbat målmedvetet i det tysta men syns ändå en hel del i mediala sammanhang och står ofta på torget med flygblad och tidningen Proletären


Citat från ordföranden Bengt Johanssons tal

Om Länk 80
"Många av er har säkert följt turerna kring Länk 80 . Som Nicko Tapper berättade här tidigare, var vi det enda partiet som ställde upp och försökte hjälpa till.

Men sen var det också vi som avslöjade att LP-stiftelsen, som ju tagit över, inte erbjuder kvinnor samma möjligheter till hjälp som männen kan få. De får bland annat inte möjligheten att få vård med övernattning.

Genom LP-stiftelsens intåg har Socialnämnden gjort sig skyldig till integritetskränkande tvång genom behandlingen som sker med religiösa förtecken"

Om Stefan Edlund och Miljöpartiet

"För att inte tala om den store miljökämpen Stefan Edlund i Miljöpartiet. Partiet som sägs stå för rättvisa, jämlikhet och bra miljö.
Sen röstade han för att stänga barnakuten och för den nya arbetarfientliga budgeten i stan. Och för mer privatiseringar.
”jag minnas inte vad jag glömt” tycks vara hans politiska ledstjärna, i ivern att vara varbergsalliansens egen maskot.

Det kanske är så, att det inte räcker med nya språkrör.

Det kanske är dags att skrota Miljöpartiet.

Det finns snart inte nån vettig människa kvar som tror att våra miljöbekymmer kan lösas i detta system.

Inte ens Bill Gates tror att miljöproblemen kan lösas av kapitalismen.
Och vi ger honom rätt, precis som författaren och debattören Naomi Klein gör.

I flera av sin utmärkta böcker klär hon av kapitalismens företrädare som dom hycklare dom ärvaret blir att kampen för en bra miljö går hand i hand med kampen för socialismen.
Går vi den vägen, så hamnar vi alla mer rätt och det borgerliga miljöpartiet försvinner in i den glömska där de hör hemma."

Om Christofer Bergenblock centerns ordförande i kultur och fritidsnämnden

"Christofer Bergenblock, centerpartistisk ordförande i Kultur och fritid, kan vi ju inte fråga om råd. Då kanske han måste ringa någons son först, för att inhämta råd.

I vart fall har han ju diskvalificerat sig som talare på antirasistiska evenemang i framtiden, nu när han satt sig i knät på det från nazismen komna Sverigedemokraterna."

Inga kommentarer: