< div id=”header ”>< / div>

söndag 1 maj 2016

Klockan klämtar för Miljöpartiet !


Klockan klämtar för Miljöpartiet och en fd medlem som tröttnat på MP ger sin analys här. Samtidigt börjar regeringspartnern Socialdemokraternas väljare också allvarligt tröttna på Miljöpartiet.

Vi ser olika trender nu som kan skönjas :

Nuvarande språkrör biter sig fast

Okey Löfven blir nöjd och en regeringsombildning kan genomföras och med lite omstöpningar startar man på ny kula kallad "Omstart".Den ska bära in i valrörelsen 2018 hej nu kommer vi.

Byte av ett eller flera språkrör

Internt påverkar det mest i miljöpartiet som behöver en tillvänjningsperiod vad detta innebär för partiet.Detta kommer att bli en hel del förändringar då MP redan har på gång ny partisekreterare.

Min bedömning är att så länge Miljöpartiet sitter i regeringen är det nuvarande språkrör eller alternativen Per Bolund och Isabella Lövin som är de mest gångbara.

OM Miljöpartiet hamnar utanför regeringen är Carl Schlyter given som det manliga språkröret.

Således får kongressen en grannlaga uppgift inte i första hand att granska språkrörskandidater utan hur MP ser på regeringsfrågan.

Två parter sitter i regeringen och givande och tagande görs utifrån detta. Samtidigt finns en hejaklack från allianspartrtiernas väljare och inte minst hos SD med förhoppning att regeringen spricker.

Inga kommentarer: