< div id=”header ”>< / div>

onsdag 11 maj 2016

Det blir inte lätt för rödgröna ministrar att hamna på en GRÖN kongress och försvara uppgörelser !


De båda fd språkrören Maria Wetterstrand och Per Gahrton bekymrar sig på DN Debatt för varför inte S gör några eftergifter för grön politik.

För det första när man sitter i en regering finns det DELAT ANSVAR för den politik som förs. Det gäller att man GEMENSAMT ställer upp på slutprodukten även om den är SKIT.

Att försöka vara något före valet och ta med detta med som ryggsäck efter valet går inte. Under en valrörelse gäller de förutsättningar som gällde då och som väljarna gav mandat för. Nästa steg är den regeringsöverenskommelse som togs för vad man ville genomföra under mandatperioden och vilka ministrar som skulle fördelas mellan partierna.

Det är riksdagsgruppen i S och MP som avgör och håller ihop så att regeringen har grund för sin politik. För att ta en aktuell fråga flyktingamnestin har också några ledamöter i riksdagen flaggat för missnöje med flyktingpolitiken och frågan kommer också upp på kongressen.

I andra frågor som Miljöpartiet driver i regeringen går det att "lösa" under mandatperioden och MP bör därför sitta kvar i regeringen och driva på och också invänta de nödvändiga utredningar som krävs för att besluten ska bli hållbara och kännas kvalitativt bra och inte vara några hafsverk.

Vad gäller frågan om vad flyktingpolitiken också tär på välfärden delas den av båda regeringspartierna. Välfärden omfattar väl alla i vårt samhälle ingen speciell grupp. Vad kongressen beslutar om de flyktingar som redan kommit hit låter jag kongressen avgöra vad som är rätt eller fel. Men det låter konstigt om det man kommer fram till inte också då ska få genomslag i regeringen så att det omfattar båda regeringspartierna att ställa sig bakom.

För övrigt har ju språkrören sagt själva att regeringen är under inskolning och det är inte lätt för vilken regering som helst att genomföra en politik som måste ha stöd från riksdagen. Dessutom hänger opinionssiffrorna löst för hela regeringen och de måste bli bättre på att finna gemensamma lösningar för ulvarna lurar utanför väntar på att regeringen brakar ihop av inbördes strider.

Inga kommentarer: