< div id=”header ”>< / div>

måndag 25 april 2016

Spridda röster från miljöpartister i Halland om språkrören kan vara kvar!


Lokalt om språkrören och mp-krisen i Halland

Ja fyra miljöpartister har uttalat sig i Hallands Nyheter.

Ska Gustav och Åsa avgå?

Janne Berge MP FALKENBERG
"– För att kunna göra en nystart krävs nya människor. Men jag tycker inte att frågan kan hanteras på det sätt som man väljer nu. Det är en omöjlig uppgift för valberedningen att ta fram nya kandidater på så kort tid, om det inte är så att de redan bestämt sig. Det har jag förstås inte en aning om. För att valberedningen ska kunna göra sitt jobb krävs en extrakongress."

Stefan Nilsson riksdagsledamot ursprungligen från Varberg
"– Nej, jag tycker att vi ska behålla dem. De är nyckelpersonerna i hela regeringsarbetet. Samtidigt är det bra att de meddelar valberedningen att det är fritt fram att kolla på andra kandidater och vi ska absolut ha ett omtag, men att byta ut språkrören nu är inte rätt väg att gå."

Stefan Edlund MP Varberg
"– Det är för tidigt att säga, men det är bra att de tar initiativet och ställer sina platser öppna och får till en diskussion. Samtidigt är det inte rimligt att valberedningen ska kunna ta fram nya kandidater på så kort tid."

Pierre Ringborg MP Varberg
"– Om opinionssiffrorna sjunker dramatiskt då måste de avgå. I nuläget går det väl an att sitta kvar och skylla dåliga siffror på Mehmet Kaplan och Yasri Kahn. Men Romson och Fridolin har försvarat dem."

Inga kommentarer: