< div id=”header ”>< / div>

lördag 7 november 2015

Regeringen klarar flyktingkrisen men de måste lyssna bättre på kritiken !


Hur löser vi flyktingmottagandet? Måste det gå ut över biståndsmedel? Ja frågorna är många och då har ännu inte flyktingströmmen avstannat. Den pågår.

För många handlar det mycket om en identietskris. Får man överhuvudtaget ifrågasätta, ha invändningar utan att kallas för rasist och främlingsfientlig?

Jag upplever som att Miljöpartiet som ändå sitter i regering och ändå gått med på flyktinguppgörelsen driver någon slags arbetslinje.

Flyktingar ses således som en RESURS som ska bygga Sverige starkt.

Jo allt detta låter väldigt bra men ändå är det i initialskedet kostnader som krävs och att tvinga kommuner är väl ändå lite piska att de fattar inte sitt eget bästa? Vi är bäst som land men ändå inte bäst.

Även om regeringen anser sig ha stöd för sin politik så hänger inte opinionen med riktigt och inte kommunerna heller. Det är inte S-styre i alla kommuner och SKL har synpunkter också.

Trots detta har regeringen fortsatt förtroende att få bukt på läget. Inte minst har SD:s framgångar avstannat. De dras med med inre stridigheter och DÖ har upphört.

Alliansen känns hopplöst splittrade där folkpartiet och centern drar vänsterut i flyktingfrågan medan M och KD drar åt SD till. De stora problemen kvarstår men det blir ändå regeringen som får ta tag i dem. De måste dock lyssna till en konstruktiv opposition för det är faktiskt en flyktinguppgörelse som i grund och botten ägs helt av alliansen.

Inga kommentarer: