< div id=”header ”>< / div>

lördag 14 november 2015

Rädslan lägrar över vad som hänt i Paris ökar oron för nya attentat !


ÄR IS ett problem för Europa? Är Åsa Romson ett problem för Stefan Löfven?

Ja själv satt jag uppe och läste att något hemskt hade hänt i Paris och fattade själv inte vad. Kvällen gick och förstod precis som när Breivik höll på att de snart skulle avbryta nyhetssändningarna.

Jag följde allt på twitter medan Madonna hade show på bästa sändningstid och vanligt folk glodde på sina filmer.

Mer växlades ut från Twitter hur många döda, en rockkonsert, en landskamp i fotnoll och ...presidenten....

Vad är det som händer i Paris? Avbryt sändningarna SVT och TV4 och gå in och bryt eller iaf förannonsera kort...de flesta hade nog gått och lagt sig men vi nyhetsnördar kan inte lägga oss tvärt. Det måste komma...

Det kom så småningom i olika play-kanaler, seg-tv var tvungna att ringa in folk och informationen vecklades ut om undantagstillstånd och stängda gränser i Frankrike.

Här hemma var oron mest att flyktingar skulle tvingas övernatta ute om det blev kallt men nu var det KRIG.

Sedan ett twitterinlägg från Åsa Romson ja det är ju Miljöpartiets högst uppsatta i regeringen som gick ut och oroade sig för klimatmötet. Inte ett ord om drabbade människor men oron anser jag är berättigad. Hur fan ska de hålla ett klimattopmöte utan att det händer igen? Ska det ställas in eller vad?

Gulligullet och flummet måste få ett slut. Oron om växer och Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson ska springa nån mara och har semester. Polis är oroliga att de gör för grova gränskontroller om de ger sig på "fel" människor och sen detta med Paris. En mardröm.

Mycket känslor i denna stund och också en tanke. Va fan jag som gillar både hårdrock och fotboll. Ska man inte våga gå på sånt i fortsättningen??? Tänk om något händer. Behöver vi stenhårda visiteringar? Ja vad, vad vad?

Inga kommentarer: