< div id=”header ”>< / div>

tisdag 3 november 2015

MP Varberg ett uddlöst alliansparti som helt saknar egen profil i varbergspolitiken !


Det är snart två månader sedan MP Varberg skickade över "sina problem" till en krisgrupp. Efter detta har det florerat i media att jag ev skulle uteslutas eller inte.

Krisgruppen svarar med att de INTE har mandat och befogenhet att syssla med uteslutningsärenden utan vill se till att de fungerar i lokalavdelningen.

Frågan är om det gör det? Denna krisgrupp har när detta skrivits haft ca 2 månader på sig att bilda sig en uppfattning men tydligen är saker så komplexa och komplicerade att det drar ut på tiden.

Det var ganska bekvämt för MP Varbergs styrelse att INTE kalla till ett MEDLEMSMÖTE utan istället hänskjuta sina problem till en ospecifierbar KRISGRUPP som ska lösa alla problem. Då slapp man själva ta i skiten.

Utan att gå in i detalj kände jag "uteslutningshotet" ett tag men det har så småningom lagt sig. Dock blir ju inte problematiken löst för det. Det finns två häftiga uttalanden som vi inte kommer förbi. Dels hur ordföranden i MP Halland tolkat situationen och min gruppledares åsikt i MP Varberg vad som ska ske.

Hur ser jag själv på det hela?

Jag skulle inte stannat en minut vare sig på uppdrag eller i ett parti som försöker motarbeta allt som jag gör och vill åstadkomma.

Jag ser det dock mycket som ett maktspel att några ser uppdrag som försörjning och mindre vad MP åstadskommer i direkt politik.

Nu närmast ska en budget avhandlas där MP Varberg är otydligare än någonsin i sin historia.

MP Varberg ingår fastkittad i en fempartiallians där det är oklart vilket parti som står för förslagen.

Som ett parti som inte samarbetat med Alliansen sedan jag själv var med 1991-1994 har mycket förändrats. Alliansen i Varberg har under över 20 års tid haft ett internt sammansvetsat arbete. De är oerhört tajta.

MP Varberg går in i ett samarbete med en ganska lös agenda inför valet
. Sätter sig ihop med alliansen och sitter stenhårt fast.

Det lär bli OMÖJLIGT att i nästa val INTE gå ut och säga att man inte står för den politik som fempartialliansen fört.

Inget fel i det. Felet ligger i som man säger vilket ingångsvärde MP Varberg har. Vilka EGNA FRÅGOR vill man ha in i samarbetet och vad är det som ska åstadkommas innan nästa val?

I mångt och mycket finns redan en mycket bred majoritet för det mesta. DEt är i frågor man avviker som man ger legitimitet att vara det femte hjulet och inte hjälphästen som drar fram alliansen på dess egen politik.

Opinionssiffrorna för Miljöpartiet skulle tala för allt mellan 2-4 mandat i Varberg således ingen styrkeposition att driva mer än några specifika krav. Men då måste MP vara mycket tydliga VILKA frågor man driver.

Dock har ju MP Varberg varit mycket tydlig med att man tycker SAMMA SAK i mångt och mycket som övriga allianspartier. För den delen stora delar av oppositionen också. Frågan är om jag inte gör bättre nytta i både Centern och Moderaterna än att vara ett bihang i MP och bara ska verka som röstboskap för redan fattade beslut?

2 kommentarer:

Christer sa...

Låter som ett bra förslag Pierre gå med i moderaterna

Mikael Sjögren sa...

MP är ett märkligt parti men med en i grunden sund idé om att miljön är A & O. Att de snubblar på sina egna fötter både nu och då är allom bekant, så också i ditt fall. Ta det med jämnmod.