< div id=”header ”>< / div>

onsdag 18 november 2015

Moderaterna i Halland väljer hellre att samarbeta med MP än SD - de är pragmatiker !Het budgetdebatt var det den 17 november i Varberg. Hälften av talartiden användes mot att kritisera SD:s budgetalternativ det första de haft någonsin sedan de kom in 2006.

Samtidigt i media var det fullt pådrag på moderatpolitikern i Johanna Palmelid som har ett förhållande med SD-politikern Andreas Feymark. Möjligen är det här "spöket" ligger även om moderaterna själva förnekar det.

Hon har fått stor respons även av mig att stå på. Öppenheten och transparansen i sociala medier är viktig tror jag. Själv vet jag den tiden när alla trodde på att allt som står i tidningen är sant och folk bildade sig en uppfattning på det. Det gäller att ha öppna ögon och öron samt själv bilda sig en egen uppfattning.

Nu verkar det som allt som står på facebook är sant. Det är där de snabba kommentarerna görs. Till skillnad från twitter begränsad till 140 tecken kan den som går ut utveckla, bildsätta och ge utrynmme för kommentarer än gammelmedia.

Så här skriver jag på fb angående den s.k. "häxjakten" på Johanna då jag följt skeendet under en tid.

" Det är ganska tydligt när M har stämmor att de av taktiska skäl lägger sig åt samma håll som SD. Det är inte tillkommet för att realiseras i regeringsställning eller för att bli verklig politik. Det är enbart för att locka väljare som annars går till SD men tanken är att hålla ihop alliansen.

När nu en politiker tar stämman på allvar eller för den delen gröna kongresser på allvar är det enbart för att träffas och ha trevligt. Politiken avgörs någon helt annanstans i slutna rum.

Om man vill att det som beslutas på kongresser och stämmor ska tas på politiskt allvar blir de lurade. Ideologier har blivit varumärken som tas fram när det är dags. De flesta beslut fattas idag i karteller med olika partiföreträdare ofta oklart var grunden till beslut kommer i form statistik, någon utredning eller någon opinionsmätning.

Ska jag ge något råd i denna "häxjakten" är det att inse sina egna begränsningar försök arbeta långsiktigt. SD är idag med aktuella uteslutningar och snabbväxande kanske inte är något för moderater som saknar ideologisk kompass. En partiledning som i hästväg inte håller samma klass som gänget Reinfeldt, Borg och Bildt.

Sedan vad gäller hallandsmoderaterna får de först ta farväl av miljöpartiet innan de ger sig i lag med SD. Miljöpartiet är med och styr med alliansen i fyra kommuner och i regionen. Börja med det först sedan kan M samarbeta med vem de vill sedan men inte innan."

Inga kommentarer: