< div id=”header ”>< / div>

söndag 8 november 2015

Ge Edward Snowden asyl i Sverige !Dags att Sverige ger Edward Snowden skyddstatus och asyl i Sverige.


Språkröret och ministern Gustav Fridolin har ställt sig avvisande och kallar det en juridisk process som i högsta grad är politisk betingad.

Ur DN
"Svaret från Gustav Fridolin, efterträdare som MP-språkrör, har hittills varit att politiker inte ska lägga sig i en juridisk process som en asylansökan innebär. Men Peter Eriksson anser att regeringen borde göra ett undantag i fallet Snowden.

– Det är en särskild situation. Det är en person som har gjort insatser som varit väldigt positiva och fått priser för att han kämpar för yttrandefrihet och varit en visselblåsare av betydelse, säger han."
Tidigare språkröret i MP Birger Schlaug ger ifrån sitt soklklara ställningstagande.En uppfattning som jag också delar citerat ur sin blogg:
"Jag gissar att varenda för detta språkrör delar den uppfattningen. Gustav Fridolin tar däremot avstånd. Så in i helvete fegt!

De svenska sossarna i EU-parlamentet röstade emot en resolution om att Snowden skulle få skydd i EU. Så ni vet var ni har dom, bland annat Jytte Guteland. Resolutionen gick dock igenom, som ett slags rådgivande beslut riktat till regeringarna.

De svenska EU-sossarna röstade emot sin egen partigrupp."

Inga kommentarer: