< div id=”header ”>< / div>

måndag 2 november 2015

Den mest brännande frågan idag är att det saknas en nationell hemlöshetsstrategi!


SD har gjort en groda när de trasslat in sig i det här med "bränderna". Som någon sa vi kan tycka vad vi vill om flyktingbostäder och tält och allt det där med för fan inte bli inblandade i kriminella aktiviteter.

Om nu AFA står på den ena sidan så står gamla "Järnrörs-SD" på den andra sidan. Båda är lika korkade. Det är våldshandlingar som inte gagnar någon utan bara väcker undran varför man inte tar avstånd från sånt på direkten? Hemlösa vilket som ska skyddas till varje pris de står längst ner på samhällskalan inte mordbrännare.

Lika korkat är den handlingsförlamning som uppstått vid ett migrantläger där nu avhysning beslutats då det uppstått en sanitär olägenhet. Visste man inte det från början? Godkända platser finns för flyktingar och övriga men inte för EU-migranter i fattigdomsfällan då är det go back home .

Jag kan meddela att jag själv varit i situationen att varit hemlös och då gäller det att flytta på sig och inte bli "bofast" alltför länge på ett ställe. Inget nytt för mig ! Vart fanns mänskliga rättigheterna vid det tillfället om "tak-över-huvudet-garanti"? I varje fall inget vänsterpartisterna i Varberg drivit.

Sedan har vi de "vanliga" hemlösa. De som hankar sig fram torftigt genom att bo nånstans. Kanske helt saknar kontrakt men bor iaf och vad händer med dem om de hamnar på gatan?

Det kan jag lugnt säga att det kan ta flera månader om en kris ska lösas om inte år eller sättas på långbänk på någon socialbyrå nånstans för "utredning". Jag har personligen försökt hjälpa en person i Varberg att få ett s.k. socialt kontrakt men det händer inget.

Ev aktuella nödutgångar är uttömda.Nyöppnade LP som tagit över efter Länk 80 inhyser bara män. Kv Åkaren har nischat sig nu på boenden av utländsk härkomst och då återstår socialt kontrakt på VBAB om man har tur vill säga. Ja vad återstår då för en kvinna som är i nöd? Det vet inte politikerna i Varberg.

Inga kommentarer: