< div id=”header ”>< / div>

fredag 18 september 2015

Nej jag är inte tacksam över medial snedvinkling vad jag står gällande asylsökande !


Ja hur länge ska de som fått permanent uppehållstillstånd i Sverige känna att de behöver vara tacksamma i det här landet? Ska de egentligen behöva vara det? Är det inte en mänsklig rättighet att kräva, ta för sig och på direkten känna sig "svensk"?

Eftersom Maria Söderberg ordförande i MP Halland offentligt gått ut i SVT att det jag skriver på facebook med strider "mot miljöpartiets VÄRDERINGAR" så vill jag ta upp dessa frågor som handlar om TACKSAMHET.

Alla har vi olika utgångspunkter och skeenden i livet att det har varit svårt. Många av oss har fått kämpa igenom strider och haft kriser. Min uppfattning är denna:

1) Nej tacksamhet hos en invandrare som söker asyl slutar dagen "hen" fått permanent uppehållstillstånd då riskerar ingen att med polisescort förflyttas för transport till ett annat land. Då är man SVENSK och ska behandlas som en sådan med både rättigheter och skyldigheter.

Jag anser att en "fängelsevistelse" som asylsökande inte är värdigt någon. Det kan liknas vid straff på en öppen anstalt där man blir ifrågasatt hela tiden. Vem skulle vara "tacksam" för det? Inte jag i varje fall. Kanske också med traumatiska upplevelser, stora umbäranden och en förmögenhet bara att ta sig hit.

2) Min uppfattning är att ALLA som vill ska få möjlighet att komma till Sverige och kunna söka asyl. Det ska inte ske genom illegala vägar som gynnar människosmuggling utan svenska samhället ska på olika sätt se till att de som vill får chansen att komma hit och få sin sak prövad. Det gäller globalt.

Vi har sett hur mellanled som lockar tjänar grova pengar på sånt här men själv tycker att de genomför en hjälpinsats som med olika kontakter ser till att hålla olika flykvägar fria med allt vad det innebär i risker såväl på Medelhavet och genom olika vägar i Europa. Här bör Sverige med Röda korsets hjälp hämta upp och föra dem till Sverige. Se upp för Dublinförordnignen bara.

3) Miljöpartiet har satt sig själva i kris då de genom en ordförande i MP Halland : Maria Söderberg talat offentligt om uteslutningsärende sedan en part i målet kontaktat henne att vederbörande känner sig "kränkt" och att jag bör befrias inte bara från partiet utan samtliga uppdrag.

Min uppfattning är en ordförande i en länsorganisation då kontaktar mig inte via media sätter sig själv som part i målet. Det är ungefär som en åklagare samtidigt ska vara min försvarsadvokat. Orimlig handläggning i ett parti att inte glappa för mycket i media innan "internutredningen" är klar.


Läsvärt: Jasenko Selimovic , Adam Cwejman , bloggen iniskogen .

2 kommentarer:

Christer sa...

Jag håller med dig i allt så när på som att tacksamheten slutar när du får permanent uppehållstilstånd , jag är född i Sverige med svenska föräldrar och känner tacksamhet varje dag för att vara född i ett land där vi ej varit i krig på väldigt länge ett land som tar imot mycket flyktingar och merparten av alla inte lever i misär ,att då komma hit och säga att man aldrig kan känna någon tacksamhet till det här landet det kränker mig som är född och uppväxt här ,jag tycker vi skall ställa upp och hjälpa så många vi kan man vill inte höra någon säga att jag kan aldrig känna någon tacksamhet mot det här landet. Sen till MP vad ni håller på med är att göra en höna av en fjäder ,det kommer ett nytt val snabbare än ni kanske tror ni samlar inte många pluspoäng på att vända er mot Pierre

Scarface sa...

Att gå ut medialt i ett ärende som gäller en enskild persons anmälan utan att först kontakta den det gäller är självklart felaktigt. Speciellt frågor som rör eventuell uteslutning är en grannlaga uppgift, som måste skötas utan att man har åsikter i media. Förutsätter att vi i miljöpartiet har en så bred åsiktskorridor att de inrymmer Pierre Ringborgs åsikter.