< div id=”header ”>< / div>

onsdag 16 september 2015

Nej jag är inte med i MP för att vara ökenvandrare eller för att hylla moderat light !


Bortsett från olika fb-inlägg som diskuteras i media har jag upplevt att MP i Varberg stigmatiserats.En orsak anser jag att MP inte befunnit sig i majoritetsstyre sedan 1998.Därefter har MP befunnit sig i "opposition". 2014 vände alltihop. Då blev MP Varberg maktparti över en natt: 27+4=31

Det kanske inte är något man basunerar utåt "maktloja" och då gäller det kanske att peka ut "syndabockar"men faktum är att MP lokalt i Varberg gjorde sitt framgångsrikaste val någonsin 2014 precis som EU-valet och har ridit på en framgångstrend.

Hur har man då förvaltat omvandlingen från ett ständigt oppositionsparti till ett maktparti?

Många fler än tidigare är upptagna med allehanda externa uppdrag.Några har också flera uppdrag och det har uppstått hierarkier.

Det finns också mer än tidigare en "majoritetslinje" att följa eller inte följa.Frågan är också hur synpunkter tas tillvara om det inte ska läggas motioner.Frågan är om det internt får läggas några dåallting internt är 100 procentigt miljöpartistiskt?

Då hänger mycket på ett parti som bara för något år sedan stödde medborgarförslag (min motion)svängt om helt hur hanterar vi att folk är OLIKA och tycker OLIKA?

De som sitter på olika uppdrag IDAG i MP Varberg befinner sig på olika politiskt tillsatta platser och är externt oftast en i varje nämnd eller styrelse.

Internt en "klick" som oftast tycker likt och som delegerar till ett fåtal personer att "bestämma".

I varje nämnd eller styrelse dessutom en "alliansgrupp" där besluten ska förankras och ventileras.

Om också SAMMA personuppsättning finns i kf-gruppen som i styrelsen samt i strategiska nämnder, ks,ksau menar jag att det blir maktkoncentration och det bildas en "inre cirkel".

Förs det heller inte minnesanteckningar,protokoll,närvarolistor och möjligheter för oliktänkande att reservera sig blir det lätt gnissel. Inte minst som tillgång till viktiga handlingar och utsänt i tid gör att möten blir till allmänt tyckande av de som är närvarande. En diskussionsklubb helt enkelt

Offentligt måste också information i olika typ av ärenden göras tillgängliga så de som vill kunna sätta sig in i frågor inte bara "klicken".

Vitsen med att ta MAJORITETSANSVAR är att se ett mervärde i detta.Då är det bra att ha en god bas som står bakom frågorna.

Vad gäller den gröna profilen ska det också vara tydligt vad som skulle fattats för beslut ändå och vad det är för gröna frågor man driver i ett majoritetssamarbete.

Nej jag gick inte med för att vara ökenvandrare i en nämnd ej heller för att bli moderat light.Jag gick med i en majoritet för att påverka, sätta avtryck och att forma en grönare politik.

Inga kommentarer: