< div id=”header ”>< / div>

onsdag 16 september 2015

Inflammerat om flyktingar på fb vållar uteslutningsärende hos Miljöpartiet !


Så var dags igen för mediabrus i Varbergsposten om mig i synnerhet. Dock också om hur vår lokalorganisation fungerar har jag tagit upp i en underartikel.

Jag tänker här bena upp upp lite vad som står för det är svårt att bilda sig en uppfattning att förstå med tanke på hur artikeln är skriven.

Bakgrund

"Enligt Manuela Fredriksson på fb tog ordväxlingen mellan dem sin början efter att Pierre Ringborg delade en video där flyktingar i Ungern vägrade att ta emot mat och hjälppaket"

Min kommmentar:

Jag vill mig minnas en videosekvens där ett tågset stod still som var fullt med flyktingar på väg från Ungern till Österrike där det inför avresan delades ut matpaket som ratades och bojkottades. Enligt Dublinförordningen gäller första ankomstland inom EU och därför har Ungern i det här fallet ansvar att följa det som gäller. I det här fallet var antagligen flyktingar redan godkända för att transporteras vidare till Österrike och hämtades upp på vägar bland annat och hade inte för avsikt att söka asyl i Ungern.

Därpå följer en del påståenden i artikeln:

" – Det kom kommentarer om hur otacksamma de var, att de borde skickas hem med enkelbiljett. Det fanns inget problematiserande eller ifrågasättande i inlägget. Då skrev jag en kommentar att det är en mänsklig rättighet att söka asyl. Men Ringborg och hans gäng menade på att det inte alls är en rättighet utan att jag skulle vara tacksam som fått söka asyl här"


Min kommentar

Det kom kommentarer alltså på länktråden där någon yttrat sig om otacksamma och borde skickas hem med enkelbiljett. Tydligen av någon annan än mig då jag uppfattade att de hade att välja på att bli kvar i Ungern eller komma till Österrike. "Ringborg och hans gäng" är ett begrepp som jag inte använder om mina fb-vänner de har jag en hel del av på facebook.
Sedan är det inte vem som helst som lyckas att ta sig till länder långt långt bort från där man själv kommer. I det här fallet i en helt annan världsdel. Möjligen skulle ordet "rättighet" i det här fallet tolkas som "möjlighet" då alla rimligtvis inte har denna möjlighet.

Självklart gäller FN:s mänskliga rättigheter överallt men hur efterlevs de av medlemsstaterna och isf blir något land i FN uteslutet om de åsidosätter dem? Borde isf inte alla länder införa det som sägs vara lag i de enskilda medlemsländerna?

"Manuela Fredriksson vill se någon åtgärd från Miljöpartiet i Halland.
– Jag har kontakt med ordföranden i Halland som säger att de ser allvarligt på det här och tar avstånd från hans kommentarer. Men jag kommer inte låta det vara innan jag vet att det får en konsekvens för Ringborg."

Min kommentar

Ordförande i MP Halland gick direkt ut i SVT Halland som kontaktades av dem och kommenterade. Detta utan att ha kontakt mig innan.. Jag ställer mig då frågan? Är det så man hanterar saker i MP Halland? Gör sig själva till part går ut i media utan att kontakta mig som berörs som medlem och förtroendevald i organisationen? Således väljer man att prata i media innan man först kontaktat mig.

4 kommentarer:

Karin Olofsson sa...

Som jag ser det så är det nu dags för gruppordföranden att ta några steg tillbaka.
Men så här det nu i Absurdistan.

Vet hut alla politiskt korrekta, som inordnar sig mobbmentalitet för att stärka Partiets snäva korridor där man får tänka, skriva och yttra sig fritt.

"Partiet" syftar på alla de vanliga partierna, som är olika delar av samma dåliga frukt.

Anonym sa...

Jag tycker att Stefan Edlund, du bör stå upp för dina partikamrater och yttrandefrihet och inte bocka inför den överhet som alltmer förkväver oss. Stefan bör kunna se igenom saker och ting. Samt att tänka igenom vad ni egentligen gör med miljön.

Miljön i Varberg blir att mer otrevlig, och det är då också på grund av er.

Man kan lika gärna flytta till Malmö eller någon annan besynnerligt otrevlig plats.

rui sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Eva-Lena sa...

Kodord “flykting” – här sopar Granskning Sverige golvet med riksmedia

http://blueshift.nu/har-sopar-granskning-sverige-golvet-med-riksmedia/