< div id=”header ”>< / div>

måndag 10 november 2014

I Varberg simmar politikerna lugnt - man lever på hoppet!


För två år sedan skulle simhallsfrågan utredas Håstens simhall håller på och säckar ihop och Simstadion med sitt turistiska läge nere vid fästningen behöver ett lyft.Till detta har vi också en simhall i Veddige som ska hållas i gott skick

I valrörelsen lovade olika partier i Varberg olika mycket eller inget alls och partierna hade inte alla gånger pratat ihop sig. Det väntades på en "simhallsutredning". Valet är över och det talas om trafiksvårigheter om något ska byggas ut vid Simstadion och det krigas om 25 eller 50-metersbassäng om det ska satsas på Håsten.

Håstens simhall och Simstadion

"Christofer Bergenblock (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, konstaterar att kommunens investeringsbudget de kommande åren redan är välfylld, men att det samtidigt inte går att dröja hur länge som helst med att bygga en ny bad- och simanläggning.

Detta eftersom Håstens simhall kommer att vara slut som anläggning cirka år 2017.

– Då måste vi ha en ny anläggning, så jag tror att vi måste sätta igång med byggnationen år 2016, säger han.

Christofer Bergenblock betonar att kommunen måste ha en plan för en egen anläggning, för att inte förlora tid, om samarbetet med Varberg sim inte blir verklighet"

Synpunkt: Tycker inte att simhallen på Håsten är så dålig, bara omklädningsrummet (herrarnas iaf) som är i väldigt tråkig kondition. Byt skåp, byt låsen till skåpen (till såna med elektroniskt armband), sätt in en gemensam ångbastu (kolla med Värnamo simhall). Och bygg inte in simstadion, det ska vara öppet mot himlen. Fixa omklädningsrummet på simstadion, det måste renoveras.

Svar: Tack för dina synpunkter. Just nu pågår en simhallsutredning som kommer att påverka vad som händer med våra simanläggningar i Varbergs kommun i framtiden. Därför avvaktar vi innan vi gör några stora investeringar. I dagsläget gör vår vi istället vårt bästa för att hålla anläggningarna i så fint skick som möjligt genom bland annat hygienkontroll och åtgärdande av fel. Vi arbetar dessutom ständigt med att utveckla anläggningarna på alla sätt vi kan, bland annat genom en satsning på friskvårdaktiviteter.
Jan Wärn, enhetschef bad- och idrottsanläggningar, kultur- och fritidsförvaltningen

I årets budget kf 2015 ser jag inte med ett ord något om simanläggningar (har jag missat något?) trots att ordföranden i kultur- och fritid satte upp varningsflagg att något måste beslutas de närmaste åren. Valet är över och dags för partierna att ta sats men så här nära budgeten för nästa år tycks man vänta lite till. Frågan är vad man väntar på?

Inga kommentarer: