< div id=”header ”>< / div>

onsdag 17 januari 2018

Ulf Kristersson storfavorit som regeringbildare efter valet !


Det enda som är säkert valdagen är att Stefan Löfven avsätts som statsminister.

Ulf Kristersson
har favoritstämpeln som statsminister. Det är ganska otroligt att en mínoritet i riksdagen tillåts regera i riksdagen som har en majoritet emot sig. Alliansen och SD kan göra upp till vänster men med viss gräns om de inte vill utplåna sig.

Mest flummiga och oklara partiet idag är Centerpartiet riksdagens mest populistiska parti som sitter med någon slags vågmästarroll. Det är socialdemokraternas hopp men sannolikt då med en annan statsminister.

Det var Stefan Löfven som gav bort sex ministerposter till Miljöpartiet finns inte utrymme för något annat parti att ingå i regeringen men i regeringsunderlaget.

Centern uppfattas inte direkt som ett samlande parti även om de har en populär partiledare Annie Lööf som tycks gå hem i stugorna. Ulf kanske inte är populär men hans uppgift är att vara regeringsduglig. M kan anta hela SD:s partiprogram men de måste hela tiden kompromissa åt vänster för att få igenom sin politik.

Centern är däremot ett rabiat parti som ska ha igenom sin politik. De kommer hela tiden möjligen att värna och vårda de kompromisser som gjorts blocköverskridande men sedan är det stopp. De är sig själva nog vilket visat sig att de avvisat nyval, de lägger fram sin egen budget. De vill helt enkelt inte regera. Det innebär ju ytterligare kompromisser.

En alliansregering idag ligger långt borta men trolig regeringsbildare efter valet: Mitt tips Ulf Kristersson.

Inga kommentarer: