< div id=”header ”>< / div>

söndag 10 december 2017

4 %-spärren är det som avgör valet !


Valet 2018 kommer att handla om 4 %-spärren och de partier som cirkulerar där och jag säger - Gud va tråkigt.

Alliansen är ingenting om inte alla fyra är med som ingår i den. Det betyder att de förmodligen ganska tidigt måste finna en strategi där opinionsmätningar inte visar att jaha nu ligger L och KD risigt till igen.

Rödgröna har hela fokus på att Miljöpartiet ska klara sig kvar. Försvinner MP är det kört för hela den samlade vänstern. Dessutom kanske F! måste in som komplement också.

SD som redan har en slags vågmästarroll att avgöra att inget av blocken får majoritet ligger idag betydligt närmare M som parti än något annat kan betraktas som ett fundisparti för konservativa med nationalister.

De kommer att stabilisera sig och deras jobb är att få bort fåntrattar, amatörer och egotrippare som belastat partiet och gjort det oseriöst. Dessutom har SD ett jobb att fylla tomma stolar efter avhopp och att ingen representerar dem.

För egen del är jag helt öppen för att lägga min röst på vilka som helst eftersom jag inte kandiderar inför valet och står på någon lista. Min röst är gångbar fram till valdagen.

Jag kommer att följa valrörelsen på distans men kommer naturligtvis att ha synpunkter på hur det går och fortsätter blogga här som tidigare.

Inga kommentarer: