< div id=”header ”>< / div>

söndag 19 november 2017

Trasproletariatet en betydande del av fattig-Sverige !


Arbetsmarknadsenheten i Varberg ett stort jävla skämt.

Jag var på besök där den 17 november 2017 och min ordinarie handläggare skulle gå i pension och en ny stjärna presenterades.

Jag höll på själv i en timmas tid förklarade min situation och vad utmynnade detta i? Jo att den nya handläggaren börjar den 11 januari och då först kan hon börja jobba med mig.

Ungefär så fungerar AME i Varberg ett stort jippo som ligger under socialnämnden. Oftast med helt ointresserade politiker som delegerat alla beslut på tjänstemannanivå.

Ingen kvalitetsuppföljning utan en långsam stigmatisering med intetsägande möten som inte leder någon vart.

I andra sammanhang kan vi läsa och höra om politiker hur viktigt det är att människor kommer ut i arbete. Men när det gäller mig har samhället gett upp för längesedan.

Macron sa på toppmötet i Göteborg att utbildningar i stort sett gäller i fem år sedan måste man uppdatera sig för att inte tappa fart.

Vad gäller då för de som inte utbildat sig på länge, som börjar komma upp i åren, som själva gett upp? Hittepåjobb?

Det finns ju en anledning att basinkomst diskuteras som begrepp istället för förnedringsstöd och ströjobb.

Läs vad Åsa Moberg skriver här om trasproletariatet

"Hur många berörs? Omkring en miljon människor, enligt tidskriften Socialpolitik (nr 2, oktober 17). Fattigdomen i Sverige kartläggs där pedagogiskt.

70 000 pensionärer klarar sig på garantipension. För en ensamstående är den högst 7 952 kronor före skatt, alltså mindre än studiemedlen.

187 000 får det som förr hette förtidspension och nu kallas ”garantiersättning”. Summan uppgår före skatt till 9 147 kronor per månad. Det är vad funktionshindrade som aldrig lyckats ta sig in på arbetsmarknaden ska överleva på, och alla som genom olyckor och sjukdom fått bestående skador

220 000 hushåll har det som förr kallades socialbidrag. Summan varierar lokalt, men den statliga riksnormen är 3 930 kronor för en vuxen till mat, kläder, skor, hygien, förbrukningsvaror, tidning, telefon och tv-avgift.

101 538 personer är enligt Kronofogden så skuldsatta att de på grund av utmätning måste leva på existensminimum, 4 734 kronor i månaden för ensamstående

Räknar vi ihop grupperna ovan utgör de 578 538 personer.

389 000 tillkommer i den största gruppen: ensamstående deltidsarbetande föräldrar med låg lön. Genomsnittslön för en städare med deltid på 75 procent är 16 275 kronor före skatt. Bostadsbidrag kan tillkomma för samtliga grupper.

Inga kommentarer: