< div id=”header ”>< / div>

fredag 21 juli 2017

Miljöpartiet i Varberg prioriterar cykelplanens genomförande i Varberg framför fria bussar !


Varbergs kommun antog en cykelplan strax före årskiftet 2016 och det är meningen att den ska omsättas i handling.

Miljöpartiet följer alliansen i Varberg och dess prioriteringar men det framgår inte i en HN artikel hur MP tänker pressa alliansen "Kostnadsmässigt är det främst sträckorna man vill bygga om och bygga ut som gör anspråk på förvaltningens budget. I planen finns en grov uppskattning på vad de olika åtgärderna kommer att kosta: mellan 52 miljoner och 65 miljoner kronor. Samuel Lindh (MP) säger att det ändå är lite pengar om man jämför med biltrafikens kostnader".

Miljöpartiet sade nej till en motion från mig och SPI i vintras att införa seniorkort och att avgiftsbefria pensionärer över 75 år. Uppenbarligen vill MP att rullatorbundna pensionärer hellre ska vara med och bekosta cykelvägar för mellan 52-65 miljoner än att befria dem från en kostnad.

I HN-artikeln framgår också att cykelplanen måste in i budget "Vilka delar av planen som blir verklighet framöver och vad det får kosta beror på kommunens budget och vad politikerna i hamn- och gatunämnden beslutar. Även om nämnden har godkänt planen ska varje projekt som ryms däri röstas igenom var för sig."

Den som vill läsa om cykelplanen finns den i PDF-fil nedan. Klicka på länken.

cykelplan antagen 161216

Inga kommentarer: