< div id=”header ”>< / div>

tisdag 9 december 2014

Varning för yrvakenhet inför valet i Halland och underskatta inte Vänsterpartiet !

Kan MP vinna ett nyval? Det beror på. Kommer man att göra det lätt för sig och återanvända gamla listor bäddar MP för att det ska vara toppstyrt och basdemokratin inte är betrodd längre. MP gick tillbaka i valet och jämfört med EU-valet var det en katastrof.


Jag ser ifrån min horisont ett dåligt rustat parti för att göra omstart. Det mesta är inriktat på fyraårscykler och efter ett supervalår behövs nytt bränsle. En sak att komma in i styren och regeringar men det har varit slitigt och många heliga kor och lamm får offras på vägen.

Ibland är det panikartat och irriterat i svaren, ibland ska det undvikas att svara på frågor, ibland skjuter man upp problematiken till efter nyår så vi får vila ut nu i mellandagar och lov bara inte det här.

Hur opinionen regerar kan vara lite si och så med bland tomtar och troll. Men nu är det jul framför dörren och luciatåg som gäller. Det blev inga julklappar från regeringen så det får man fixa själv.

Kan vara en viss fördel att det var kommun och landstingsdagar i Karlstad men från distans onödigt mycket propagagandism medialt från centralt satta politiker. Kommundagar ska ju vara lokalpolitikernas forum där de hämtar inspiration och kraft inget språkrörsforum för media.

Ett nyval kan gå rakt och helvete i synnerhet i valkretsar där man kan förlora sin riksdagsledamot. Jag vet inte hur väl och säkert hallandsmandet sitter. Men det som ett tag såg ut som två kan bli noll om det vill sig illa. V och MP har ALDRIG haft mandat samtidigt i riksdagen i Halland.

De flesta uppgörelser i Halland har MP gjort ihop med alliansen och syltat in sig mer eller mindre nu i en fyraårsperiod med antagna budgetar. V står utanför det mesta och kan säga till väljarna sedär MP ett borgerligt parti och det finns fyra andra småallianspartier att tampas med väljarna om.

Dags att dra upp en godtagbar strategi för väljarna men S i Halland ser nog hellre att V går fram och kommer in i riksdagen än att MP behåller sin plats. Det blir svårt att agera rödgrönt med nån större trovärdigt när det är ganska blått i region och kommuner i Halland.

Inga kommentarer: