< div id=”header ”>< / div>

torsdag 4 december 2014

Oppositionen regerar och vågmästarna är längst åt höger!



Nyval 22 mars och vad innebär detta?


- S som före valet mest önsketänkte att de själva skulle få 35% och regera ensamma går nu till val ihop med miljöpartiet som fått sex gröna ministrar i regeringen.

- Alliansen som tappade i valet mobiliserar vad man har utan Reinfeldt, Borg och Bildt.Med Anna Kindberg-Batra som älskar evig tillväxt som sin nya ledare.

- SD med Jimmie Åkersson sjukskriven men många hungriga aspiranter som är mycket skickliga medialt!

Ja nu innebär ett nyval lite oro även lokalt på vissa ställen. Hur gör man om man ingår i en lokal majoritetsöverenskommelse med alliansen om man är miljöpartist? Går detta ihop med att stå på riksdagslistan då för MP och jobba för "rödgrönt"?

Jag konstaterar att det tjattras mycket rikspolitik bland mina alliansfränder i Varberg och det är inte lite med kritik de vill ge MP. I överenskommelsen lokalt undantogs kärnkraftsfrågan då den var alltför känslig för moderaterna som är så mycket för i Ringhals-staden.

Men frågan är kan man vara FÖR den överenskommelse som ligger till grund för regeringen SAMTIDIGT som man är för en lokal överenskommelse med alliansen? Det innebär i stort att alla partier är inbegripna utom SD och SPI om jag ska se det från lokal nivå. JO lokalt var faktiskt SPI med på att stödja grönalliansens lokal budget för 2015.

Det är för tidigt än att säga vad som händer mer än att alliansen nu har fördel av det i princip bedrivs ren allianspolitik med stöd av SD på riksnivån medan vi lokalt försöker göra gröna instick.

Inga kommentarer: