< div id=”header ”>< / div>

lördag 13 december 2014

MP bör lämna regeringen innan valet och frigöra sig från blockpolitiken !

Läser Bertil Torekull utmärkt inlägg hur Miljöpartiet frigör sig inför extravalet.Lämna regeringen för Stefan Löfven flaggar för någonting och MP för något annat. De menar inte samma sak.


Att sitta i regeringen och administrera en allianspolitik tillsammans med S kan väl INTE vara syftet medatt sitta i regeringen. MP hade en helt annan agenda och nu kommer vare sig MP de vill det eller inte att vara sammandblandad med regeringssbeslut.

Det talas om att gå ut som olika partier men ändå haft den kompromissade budgeten som bas. Men alliansen kan glatt åse att deras egen budget förverkligas och de kallarsig "opposition" precis som SD gör det.

Regeringspartierna får hela tiden gå ut i försvarsställning och ju mer MP är insyltad kommer partiet att backa i nästa val och ses som stödfilial till Löfven.

Många regeringsbeslut är starkt ifrågasatta och ligger långt ifrån Miljöpartiets ursprungliga politik. Men MP har kompromissat sönder sig redan och frågan är vad man har att gå till val på när MP dessutom gått tillbaka i valet 2014 och inte fått ta konsekvenserna av den valförlusten?

Det gick väldigt hastigt och lustigt till när regeringen bildades och minst sagt hade gräsrötterna i MP inget att säga till om. Det skulle jublas när överraskningar som Alice Bah dök upp som kulturminister och Isabella Lövin lämnade Bryssel från fiske till bistånd.

Åsa Romson som i MP hade ett brett stöd att bli klimat- och miljöminister visade sig efter några månader ha sämre förtroende än sjukskrivne Jimmie Åkesson. Gustav Fridolin som lovat att blir han undervisningsminister blir det fart på skolan de första 100 dagarna har även han tappat i förtroende och ligger nu på "Björklund-nivå".

Många ute i landet undrar vad som händer. Blir det nya listor, ska de gamla behållas eller ska det dyka upp en rikslista med regeringsnamn som ska garanteras riksdagsplats? Hemlighetsmakeriet är stort och nya uttalanden kommer varje dag, stessade språkrör är ministrar, partisekreteraren intervjuas och gruppledaren i riksdagen känner sig missuppfattad.

Det finns bara ett sätt nu att frigöra sig inför valrörelsen:Lämna regeringen och ladda inför valrörelsen. Gör man inte det sitter MP fast i Stefan Löfven. Vem vet vilket förtroende han ens har i det egna partiet möjligen hos LO.

Inga kommentarer: