< div id=”header ”>< / div>

tisdag 30 december 2014

Även om alliansen spårat ur kör vi mot dubbelspårsbygge genom Varberg !



Alliansen är maktfullkomlig skriver vår ledande Sverigedemokrat i Varberg Anders Feymark angående decemberöverenskommelsen. Ett sätt hade ju varit att alliansen lagt ner sina röster när budgeten togs och då inte vunnit i valet undvikit att lagt fram sin förlorarbudget. Ett annat är att alliansens partier själva hade lagt sina enskilda förslag (vi röstar väl på partier) så man verkligen sett vad som skiljer. Reinfeldt, Borg och Bildt hade ju redan rymt fältet när de fann att loppet var kört och Alliansen förlorat valet!

Nej jag vill inte påstå att alliansen är maktfullkomlig. De har ju tagit in Miljöpartiet i majoriteten i Varberg och släppt platser. Jag anser att Alliansen på riksnivå är inskränkta, korkade och helt enkelt underskattar sina egna väljare. Väljarna finns där ändå och följer med vad som händer.

Väljarna tycker säkert det var RÄTT att alliansens budget gick igenom och att S och MP nu får smaka på att regera och ta stryk och kritik. Men Stefan Löfvens nyvalsutspel pressade alliansen att göra upp. De vågade inte riskera ett nyval och få ännu mera stryk och att SD hade vunnit röster på deras bekostnad.

Det var Alliansen själva genom sina nedlagda röster släppte fram Stefan Löfven. Det var alliansen som valde att hålla ihop som tvingade Stefan Löfven att förhandla med Vänsterpartiet om budgeten.Det går i dessa lägen inte att skylla på SD. Alliansen gör väl sina egna val oberoende vad som finns runtomkring?

Miljöpartiet som offrat en hel del i regeringsposition hade också förlorat på ett nyval. MP höll nästan på att förlora sin gröna profil och det blev inte den raketsstart som man tänkt sig. Därför är en överenskommelse om försvar inget offer precis. MP hade blivit överkört ändå.

Vad som kommer ut av att sitta med i pensionsberedning och energikommission vet vi ju inte men MP är med som regeringsparti. Inte dåligt jobbat för att vara amatörerna i regeringen.

Konstaterar att vi nu lokalt får arbetsro i vårt politiska arbete. Vi slipper offra pengar till en valrörelse där det gällde att minimera förlusterna det har alliansen hjälpt oss med. Förhållandet till alliansen kan hållas med god ton då vi slipper tjafsa riksfrågor när vi möts. Regeringen sitter säkert.

Lokalt kan arbetet gå vidare i Varberg med tunnelplaneringen och nu har vi S och MP i regeringen. Det var dessa två partier som slöt grundavtalet med dåvarande Banverket och fick majoritet ihop med FP och KD och som det blir fortsättning på i kommunen 1996. Nu har V, C och M också slutit upp. Det känns bra.

Politiskt gäller det att vara konsekvent att inte vindflöjla eller dras mot ytterkanter. När man lägger förslag ska de i någon mån vara genomförbara också i tid. Pengar kommer alltid att finnas och justeringar behöver göras samt diskussion ska alltid ske för att släppa fram kritiken. Nu kör vi mot ett nytt politiskt år 2015 utan val. Väljarna har valt nu gäller det att leva upp till förtroendet!

Inga kommentarer: