< div id=”header ”>< / div>

fredag 14 november 2014

Samtal är bättre än nyval!

Tolkningen om avsteget att M vill "samtala" med regeringen i skolfrågan tas inte emot positivt från alla håll i alliansen. Det finns de som vill markera rejält och andra som vill hitta pragmatiska lösningar. Inte minst M har väl kommit bort lite i skolpolitiken då FP haft vetorätt hur alliansen ska tycka i frågan?

Det kan ju vara känsligt att snegla åt opinionsundersökningar som kommer tätt. Men tycker ändå att vi har en undervisningsminister Gustav Fridolin som vill leda utvecklingen åt rätt håll. Tror MP inser att det är bara samarbete som gäller och breda lösningar inom skolans område. Men det är klart vill alliansen använda sig av SD finns alla möjligheter att konfrontera.

Det finns ju de som inte inser att alliansen har förlorat valet. Det är de som använder sig av att SD är DERAS räddningsplanka att fälla regeringen, få igenom allianspolitik och så småningom få till ett nyval så den här svagaste regeringen på urminnes tider kan bytas ut. Frågan är då varför släppte alliansen över huvudtaget fram regeringen när man inte ville ge den chansen?

Inga kommentarer: