< div id=”header ”>< / div>

tisdag 25 november 2014

S i Varberg vill ha politiskt inflytande men byter bara ut sin topp-politiker efter 20 år !


S i Varberg jobbar för större politiskt inflytande står det i morrontidningen. I vilket fall som helst är det lång tid mellan bytena i den egna toppen.

MP har en långsittaregel på tre mandatperioder och då skulle inte ens kommunrådet Jana Nilsson få återväljas. De vice ordföranden som S byter ut har suttit i 20 år och det är astronomiskt länge för ett parti som MP.

Dessutom ersätter de avgångna långsittare med äldre ledamöter. Inte konstigt S idag bara har 20 mandat mot storhetstiden när de senast hade makten 1994-1998 då S besatte 26 mandat i kf. Kanske är det SD:s 6 mandat som fattas men inte ens detta hade räckt.

S är ett ortodoxt vänsterparti i Varberg fjärran från Löfvens samarbetsparti. S lever på löften och framtida skattehöjningar med ständig tillväxt att bara köra på.

S är konsekvent emot privata lösningar och älskar storskalighet utom i barngrupper där partiet efter många år med för stora barngrupper vill ha tak. Tänk en gång i tiden stödde vi kooperativa daghem och dagbarnvårdare i kommunen men det var under S storhetstid.

S är emot vårdnadsbidrag och kan inte vänta till vår gemensamma regering hittat "lösningen" utan det ska avskaffasdirekt i Varberg trots att det finns i våra grannkommuner.

S vill finansiera driften genom försäljning av tomter samtidigt som de vill köpa in jordbruksmark för framtida bostadsbyggnation.

S hade en gång det rödgröna perspektivet att det räckte med MP och V. Nu vill de helst lämna V-spåret men når inte C. Avståndet politiskt är för stort.

Mig kallade S vice ordföranden i barn- och utbildningsnämnden "höger" i förra valrörelsen när jag inte trodde på "rödgrönt". I så fall är hennes eget oppositionsråd blåhöger och hon själv illröd men det hjälper inte. Idag samarbetar MP i blågrönt och S tillhör ökenvänstern ihop med ett alltmer avsomnat V.

Inga kommentarer: