< div id=”header ”>< / div>

lördag 11 oktober 2014

Ska moderaterna i Varberg blockera mp-politik och låta MP vara M:s räddningsplanka?



MP gick ut ganska tidigt i Varberg och VALDE alliansen. I uttalandet till Radio Halland den 19 september står att läsa "Miljöpartiet i Varberg har valt sida. Det blir ett samarbete mellan Miljöpartiet och alliansen, förutsatt att de kommer överens om bland annat budgeten.
– Vi ska inte kolla efter samarbete med någon annan om man säger så, säger Miljöpartiets förstanamn i Varberg Stefan Edlund.
"


I och för sig ganska tydligt men hur förankrad är budgeten mellan partierna och vad svarar oppositionen upp mot det? I dagsläget ganska oklart och än den 11 oktober har inget presenterats vad gäller platser och poster samt vilken insyn som utlovas MP för att "byta sida". Jag har mitt sista kf-sammanträde på tisdag i det GAMLA kommunfullmäktige där MP är OPPOSITIONSPARTI.

En annan fråga som går "troll" i är energipolitiken. Det finns en regeringsöverenskommelse som ännu inte gått igenom riksdagen och innan den gjort det känns ganska osäker vad som gäller.

Det blivande tilltänka kommunrådet Lotta Stenkil moderat har talat om bakslag för Varberg om regeringen får igenom sin politik. Det är väl då lite magstarkt att MP då ska vara hennes räddningsplanka i kommunpolitiken som stödjer regeringen? Hur detta ska lösas är inte lätt för yttranden kommer och kärnkraften finns i vår kommun och det går enligt min mening INTE att undanta kärnkraften som fråga för ett blivande kommunstyre i Varberg.

Vad gäller de frågor som ska komma överens om i en majoritet är det i första hand PLATSER och vilken INSYN olika partier ska i respektive bolag och nämnder. Ska moderater blockera miljöpartister och ska miljöpartister blockera moderater?

När MP nu visat öppna hand och valt i Varberg borde M visa lite mer ödmjukhet för partiet tappade trots allt fyra mandat medan alla andra stod still. M:s stöddighet före valet var ganska uttalande. Man sökte stöd för en ABSOLUT majoritet för alliansen i Varberg men fick den inte. Lotta Stenkil och andra moderater ni får bestämma er om ni ska vara en blockerare för miljöpartiets politik eller om MP är några katten släpat in.

Inga kommentarer: