< div id=”header ”>< / div>

onsdag 8 oktober 2014

Självklart har alla partierna en ambition att söka sig till maktens kärna och undanröja allt motstånd!

Hur långt vågar man släppa fram SD? Ja nu har man iaf släppt fram miljöpartiet för första gången i en regering och därmed att få ansvar och insyn i de flesta tabubelagda områden som varit "heligförklarade" att tillhöra S och alliansen.

Själv har jag lagt en motion att ge ALLA partier insyn och delaktighet i en budgetberedning. Vafan tänker någon då får ju SD vara med? Nu är han ta mig fan värre än Pippi Långstrump.

Ja inte värre än det tabubelagda området KÄRNKRAFTEN som vårt kommunråd Lotta Stenkil i Varberg vill undanta i uppgörelse med MP samtidigt som hon själv uttalar sig vilket bakslag det skulle bli om regeringen får avveckla och stoppa ny kärnkraft.

I de förhandlingar som pågår när detta skrivs om mesta möjliga makt och insyn i Varberg finns ett VALRESULTAT att ta hänsyn till. Det ger moderaterna ett bakslag som gått till SD.

Nu ger det vid handen om alliansen slår sig ihop med MP blir det majoritet. Men i kärnkraftsfrågan är det andra partier som blir majoritet och där finns mer som M har ihop med SD än MP som borde vara "naturlig samarbetspartner" för M.

Återigen det här med insyn och makt. De finns som ordföranden, de finns i arbetsutskotten och de finns i kommunstyrelsens arbetsutskott. Någonstans i den svängen bör MP få ge avtryck om det ska vara någon mening med en "Sprallians i Varberg".

Att sprätta runt olika nämnder är testat och av särskild vikt är kommunstyrelsen, barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden där en majoritets alla partier bör få vara med oavsett vad de har för motsatta ingångar.

Något som brukar hävdas är att alla efter en förhandling ska känna sig som vinnare. Att samverkan och inflytandet i sig ska vara större än om det skett någon annanstans och samvaron ska bädda för fortsatt förtroende i nästa val.

Före valet i Varberg fanns en blå stelnad allians som blivit sig själva nog och de ville inte släppa in något annat parti i värmen.De visste bäst, de kunde mest och de var säkra på att vinna valet.

Det måste kommit som en kalldusch för alliansen att de inte bara förlorade med ett mandat utan fyra mandat. Rimligtvis borde något annat ta över då om det inte hade varit för SD.

Vad det blir för annat står det ganska klart att SD är något som ska räknas bort och kanske kärnkraften. Men det blir svårt för M att räkna bort MP som många moderater skyr som elden.

Det kan bli intressant att se hur symbiosen mellan MP och M kommer att bli i Varberg för 1998 släppte MP chansen och makten och vi fick ett moderat kommunråd (M) Gösta Bergenheim som klamrade sig fast i 12 år och MP satte sig själva i den politiska öknen.

Inga kommentarer: