< div id=”header ”>< / div>

söndag 19 oktober 2014

Sifo oktober ger ett intressant politiskt utgångsläge för pådrivande grön politik!

Har jag varit taskig mot S så kan jag berömma MP. MP anses vara vinnarna EFTER valet. MP sitter i en massa maktkonstellationer det gör förvisso också S men det här med att samarbeta borgerligt är inget som står högt i kurs bland S-väljare.

Förvisso har även MP fått göra offer men har skjutit fram positionerna ordentligt trots sin litenhet. Förvisso sjönk siffrorna efter valet men är tillbaka på "normala nivåer" igen. Problematiskt tycks S ha fått det som inte längre har monopol på bildandet av regeringar längre.

Det finns en "dold" grupp som cirkulerar mellan V-MP-F! den finns som "storstadsregering" i Stockholm stad och kan mycket väl bilda modell för en rikslikare. Problemet för blocköverskridande partier är att den fyller de kvalitéer att man löser problemen inom den "röd-röd-grön-rosa" alliansen och då behövs inget blocköverskridande.

Ska bli intressant att följa fortsättningen i synnerhet de som med stora ord ropar nyval. Det kan mycket väl innebära att F! kommer in i riksdagen och att även Vänsterpartiet får plats i regeringen.

Inga kommentarer: