< div id=”header ”>< / div>

måndag 20 oktober 2014

MP i Varberg har gjort sin bästa uppgörelse någonsin och det med alliansen!


Känner att det varit en jobbig tid nu att vara delaktig i en valberedning som ska pussla ihop ett komplett förslag inom en vecka samtidigt som det varit en jobbig tid för en förhandlingsgrupp att få ihop en eller två överenskommelser dels om platser och dels om politiken och suttit en månad med detta.Vi kan inte slappna av och vara nöjda innan vi gått i mål.

Omvärlden just nu är det starka MP i Stockholm som har som ett "röd-röd-grön-rosa" perspektiv att förhålla sig till samtidigt som jag själv befinner mig i en region där MP+ Alliansen gör upp som vanligt.

Inte konstigt hjärnan går på högvarv. Inte minst när vi lokalt i Varberg befunnit oss i ständig opposition sedan 1998 då med rödgrönt som var i majoritet nu ska svänga 180 grader och ska tänka blågrönt lokalt samtidigt som vi stöds av en rödgrön minoritetsregering.

Det är mycket lättare att vara i minoritet och ägna sig åt ett fåtal frågor och jobba på dem. Men i i majoritetslägen eller i ansvarsställning handlar det om att hitta balansen och den bästa kompromissen.

Mitt fokus just nu är att valberedningen ska bli såpass enig att vi får ihop ett förslag den 26 oktober då enligt stadgarna det ska vara öppet fram till ett extra årsmöte den 9 november.

Vi har gått till väga så att vi skickade ut en intresseanmälan då MP öppet här lokalt gått ut med att det blir i alliansen samarbetet kommer att sökas och det innebär en majoritetsbildning.

När vi väl fått förhandlingsresultatet till känna gäller det att pussla ihop ett lag som känns bra och efter förmåga få en uppfattning att de vi anser är rätt person på rätt plats klarar av uppdraget.

Valberedningen har ju att sortera och disponera bland det underlag som finns att komma fram till ett resultat som vi tror driver partiets politik bäst och att det finns personer som kan samarbeta och vara tillgängliga.

Valberedning pågår i skrivande stund fortfarande och inget är givet innan allt är klart.I vilket fall som helst kan jag avslöja att MP lokalt i Varberg gjort sin absolut bästa överenskommelse någonsin och det med alliansen. Vem trodde att det skulle bli så några dagar före valet? Inte jag i varje fall.

Inga kommentarer: