< div id=”header ”>< / div>

torsdag 25 september 2014

S i Varberg vill inte gärna dela med sig - då hamnar man i minoritet!

Det är inte lätt att ha ambitioner. Läser i HN (en tidning dagen till ära som skickas till alla hushåll) om den missnöjde politikern Jana Nilsson (S) i Varberg som skulle fixa en majoritet. MP var redan med på tåget det var bara det här med centern också som skulle med.

Skillnaden är nu att S och MP inte har något mer löst avtal än det som går ut nu. Centern ingår i alliansen och det vore otroligt att rycka loss ett parti ur en annan konstellation som har ansvar i majoritet bara för att man själv vill sitta i majoritet utan att ha något att erbjuda.

Förmodar att V-aktiva blev förvånade när det läste morgontidningen över vad som var avsett i valet. S i Varberg söker majoritet med MP och C men V får inte vara med. Tydligare kan väl det inte sägas att S i Varberg inte är intresserade av en "traditionell" rödgrön majoritet som styrde mellan 1994-1998.

På den tiden hade S 26 mandat idag 20. S är ett parti i allvarlig kris. De har alltså tappat ett helt parti misstänkt likt SD:s 6 mandat för de fanns inte då. V är lika stora som då men MP är ett mandat mera.

Jag har hela tiden hävdat att ett annat oppositionsparti SPI som satt med alliansen 1998-2006 i majoritet ligger närmare alliansen. Det borde SD också göra men hur ser det ut med S själva? De är helt beroende av de gröna partierna MP och C för att ha ett existensberättigande som maktparti. De röda rösterna räcker inte till i Varberg.

Jag befarar att S om de ska komma tillbaka som maktparti borde de göra en ordentlig genomgång i sitt parti sett på lång sikt lokalt i Varberg. De klarade krisen 2010 och behöll sina mandat trots Mona och Håkanturbulens. Nu fick Jana SIN man på posten högt däruppe i partiet: Stefan Löfven. Fackets man från Metall som även är "min man" som gammal metallare. Skillnaden är den är att jag gått med i det verkliga framtidspartiet Miljöpartiet där det finns förnyelse. Jag har aldrig varit med i socialdemokraterna och det är jag glad för idag. Då hade jag suttit i minoritet i Varberg.

Inga kommentarer: