< div id=”header ”>< / div>

lördag 19 juli 2014

Skolfrågorna en tuff nöt inte bara för alliansen utan också för oppositionen i Varberg!

Följetongen med Kunskapsskolan fortsätter i Varberg. Nu har Skolinspektionen gett klartecken för etablering. Ett samråd är ute fram till den 15 september där skolan är tänkt att etablera sig och ett samrådsmöte är utlyst 14 augusti där information kan inhämtas och synpunkter ska ventileras om det lämpliga eller icke lämpliga att ändra detaljplanen för nämnda läge.

Rabiatvänstern är konsekvent emot friskolor över huvud taget och miljöpartiet driver på alliansen i skolfrågan utifrån nuläget. MP har ingen representant i barn- och utbildningsnämnden den gavs liksom bort till V i valet 2010 efter förhandlingar. S och V kan därför enas i nämnden och pressa alliansen därifrån.

Frågan är var MP finns i hanteringen.Det finns liksom inte mycket miljöpartiprofil att bygga på mer än kf-gruppen där jag själv sitter för tillfället.Javisst ställer jag upp på mycket det S och V vill men med måtta.I kf ska vi hantera en helhet inte ett enskilt område men själv tycker det varit önskvärt med insyn och direkt representation i barn- och utbildningsnämnden för att påverka skolfrågorna bättre.

Sedan är det i majoritet saker ska genomföras och också med hänsyn till vad som beslutas på ovannivån i riksdagen.Det finns tre olika budgetar från rödgrönt som inte direkt kan appliceras lokalt. Lokalt brukar partierna i kommunstyrelsens arbetsutskott göra upp om huvuddragen och alliansen som är i majoritet brukar presentera sitt budgetförslag först. Därefter kommer S som i sin tur informerat MP i sent stadium som kan komma med sitt när det är dags för kommunfullmäktige.

Nu är det valrörelse och buden haglar från olika håll vad varje parti vill göra och i första hand gäller det vilka förändringar som kommer att ske i kommunfullmäktiges besättning för nämnder och styrelser kommer att vara gamla fram till årsskiftet alltså med alliansmajoritet. Rom byggdes inte på en dag och förändringar brukar inte gå fort men en sak är säker något kommer att ske i valet 14 september som kan förändra. Men vi har inte nått dit än.

Inga kommentarer: