< div id=”header ”>< / div>

tisdag 15 juli 2014

Nya kvastar sopar bäst - MP Varberg tar fram nytt valprogram!

Att skriva VALMANIFEST är att prioritera. Det ska visserligen finnas svar från A till Ö men sedan ska det brytas ner på lokal nivå och vara kommunicerande. D.v.s. kandidater ska känna att det är de frågorna jag och andra driver, det är detta vi kan få genomfört något utav, det är här vi skiljer ut oss. Vi i MP Varberg har haft olika modeller genom åren som har varit mer eller mindre bra. Det har varit trögt fram till nu i mitten av juli att få igång kandidaterna att engagera sig. Kungsbacka, Hylte, Laholm, Borås allihop bra inspirationskällor hur det kan se ut.

Har läst igenom de andra lokala konkurrentpartiernas lokalprogram som tyvärr lider av floskelproblemet låta bra men sen fastnar det i en massa vackra ord,eller upprepning av vad andra partier säger men i annat tryck, icke konkret som vem som helst kan ställa upp på eller så konkret och fastlåst att det tydligt ska synas att det här kompromissar vi inte om.

Vårt gamla program lider av flera brister. De är så omfattande att vi inte orkar att driva frågorna ända fram med engagemang, de blir snabbt inaktuella då det som var aktuellt vid skrivtillfället ändras, det blir motstridigt då vi vid beslut inte håller fast vid det som står i programmet, det går inte att genomföra om vi inte själva har egen majoritet eller ekonomi som tillåter.

Ett valmanifest ska vara lättläst att det är DET vi går till val på, vi har inte svar på allt men vi vill driva detta om vi får MANDAT dvs inte en massa krimkrams om det och det uppstår utan just VÄLJARNAS MANDAT. Inte vid efterhandsförhandlingar om platser, vem som får majoritet om vi hamnar där eller där. Det är det vi går till val på och som sedan ska tragglas under mandatperioden och sedan stå till svars för nästa gång.

För MP Varberg finns ett dilemma. Endast tre på vår lista har historik resten är NYA. Det kan vara både fördel och nackdel beroende på vad väljarna vill se. STABILITET i politiken eller FÖRNYELSE. I vårt fall tvingas även "vi gamla" att förnya oss. Det är nya personer att relatera sig till på våra listor med nya ingångar, nya idéer och ambitioner som ska skolas in.

Spännande utmaning, samtidigt får frågor som inte fick genomslag för fyra år sedan större chans. Gamla frågor vi är bra på ska vi fortsätta driva. Men det blir spännande när vi får vårt valmanifest klart om en vecka. Då kan vi på allvar gå in i valrörelsen här i Varberg.

Inga kommentarer: