< div id=”header ”>< / div>

torsdag 3 juli 2014

Lobbyisterna har tagit över Almedalen men vilka frågor är viktigast då?

Har Almedalen en marknad för lobbyister? Javsst ett superjippo som bäst följs på nätet och via sociala medier anser jag. Jag kan låta som jag var där men behöver inte vara det. Jag gör mig bäst i min egen verkstad och samlar in info och sorterar. Bra för Gotland dock några veckor på sommaren.


Något som inte är kontroversiellt bör vara kravet att stänga två reaktorer när t.o.m. Energimyndighetens chef flaggar för det.Det anses ju inte lönsamt att bygga havsbaserade vindkraftverk utanför hallandskusten och ännu mindre lönsamt att hålla våra äldsta reaktorer igång. Detta gällde inte Barsebäck men rimligtvis behövs en ny blocköverskridande överenskommelse till för bryta dödläget. Centern är ni beredda?

Två partier det ena konsumentinriktat det andra producentd:o tar hem matfrågan. Det är miljöpartiet och centerpartiet som båda borde ha intresse att hålla fanan högt här. Jag vet att i min egen kommun är det så medan de andra partierna ser det som nödvändigt käk med lite näring i.

Sedan har vi det här med miljöpartiet som twitterparti ja vi kan ta det här med bloggar och facebook också. Jag går massor av info nu från miljöpartiets medlemsservice, har tillgång till mp-appen men allting verkar supercentraliserat och utan transparens. Glad att bli omnämnd som supertwittrare men det är helt eget verk.

Sammantaget går det att hitta godbitar för den som söker på nätet. Själv har jag fastnat i att jag inte verkar tillhöra strömfåran i alla valkompasser och är lika mycket F! som MP men ändå inte. Jag har en övervikt att vara motpolen mot SD men på fel planhalva.Jag skyr blockpolitiken och hade gärna sett ett block till regnbågsblocket med F!, V, MP och PP.Hade gärna sett MP som mittenparti mellan S och C. Men det ska ju envisas med att numera vara till vänster om S hur länge det nu håller för röstmaximeringens skull.

Inga kommentarer: