< div id=”header ”>< / div>

onsdag 11 juni 2014

Matfrågan har blivit ett lyft i Varbergsskolorna !

Omsvängning på gång i synen på tillagningskök i Varbergs kommun. Nämndens ordförande i servicenämnden Harald Lagerstedt (C) en politiker som sätter matfrågan högt och har uppvaktats med namnlistor och gillanden från elever och matgäster i skolorna när de får MÄRKA skillnaden på centraldistribuerad transporterad och tillagad mat och mat som också är tillagad på lokala och ekologiska råvaror nära matgästen.

Det är också en seger för miljöpartiet som i valet 2010 satte matfrågan högst på den lokala dagordningen. Inte minst envetet varje gång frågan är uppe drivit på i servicenämnden nu tycks få acceptans av politiker ur alla läger.

Miljöpartiet som inte är klara med lokala program och manifest får nu konkretisera nya ställningstaganden hur högt ribban ska sättas. Som politiker med enbart fullmäktigeuppdrag kan jag bara konstatera det som sker i nämnder och kommunstyrelse.Matfrågan har lyfts ordentligt under denna mandatperioden i kommunen.

1 kommentar:

Miljöpartiet i Borås Valblogg sa...

Matfrågan har varit en het fråga för oss i miljöpartiet i Borås också. Vi har en hel del bra i Vårt lokala handlingsprogram.

Läs det gärna på: http://gront-boras-2014.blogspot.se/p/handlingsprogram.html