< div id=”header ”>< / div>

lördag 7 juni 2014

Demoskopmätningen visar att väljarna vill ha tydlig partipolitik !

Sjöstedt odlar grönt
Olika profil på vinnarna i Demoskops väljarbarometer för juni några månader före valen 2014 och efter EP-valet. Lite feminist,lite miljö och lite rasist för att uttrycka det lite motsägande. Trianguleringen i mitten har minst sagt gått för långt nu dras väljarna till klara alternativ och SM i politik får kämpa om statsministertaburetten istället för de egna väljarna.

Inom moderaterna bör de nog ifrågasätta sin partisekreterare Kent Persson som bara ser till nuvarande allians inget hur flyktande trupper till S ska tas tillbaka. Hur gröna väljare ska attraheras och inte minst de inom M som ser SD som sitt trygga andrahandsval.

Miljöpartiet som nyligen haft kongress och där jag själv deltog sneglar mer åt vänster och F! vad de håller på med. Dock är positionen god om nuvarande opinionsläge står sig men om det slår över så sitter MP i vänstersmeten. Det är lika stor chansning som när det skulle gås fram gemensamt rödgrönt i förra valet 2010 där MP faktiskt blev enda vinnare i det blocket.

Jag är inte orolig för mer feminism i MP, inte heller att slåss för lika rättigheter för främst HBTQ. Lyckat att hålla kongress samtidigt när WestPride pågick.Men jag är orolig att de som oroar sig för friskolornas framtid inte får vettiga svar av miljöpartiet. Vad är vinst som syfte och att bedriva utbildning med vinst? Ska all vinst återinvesteras är det på samma skolenhet där vinsten uppstått eller läggas inom koncernen någon annanstans vad är syftet med MP:s friskolelinje då?

Efter EP-valet har skapats ett delvis nytt läge. SD är nu hellegitimerade i svensk politik. Det blev ingen dagslända som Ny Demokrati. De har helt enkelt bitit ig fast och mitt tips är att de är starkare än någonsin utan järnrörsmentalitet. Den har de släppt till Svenskarnas Parti. F! kommer att spela roll framöver och V och MP kommer att brottas med att få slåss om samma väljarkategorier om V drar åt grönt och MP åt rött där grönt anses givet för alla vad partiet har för grunduppfattning

Inga kommentarer: